Deprem Haftası etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Yalova Şube Başkanı Sabri Karaçam, "16 Ağustos saat 10 ile 24 arası stant  açacağız, bilgilendirme yapacağız. Vatandaşlarımızı da saat 23'te Deprem Anıtı'na meşalelerimizle sessiz yürüyüş için bekliyoruz" dedi.
Amaçlarının depremi hatırlatmak olmadığını ancak depreme her an hazırlıklı olmak gerektiğini belirten Dernek Başkanı Sabri Karaçam, "Çare sizsiniz. Eğer örgütlenmezsseniz deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız. Seyirci değil, katılımcı olalım. Amacımız depremi hatırlatmak değil, biz hatırlatmasak da ara sıra oluşan deprem herkesi rahatsız etmektedir. İnsanlarımız sokağa dökülmektedir. Depremle yatıp kalkmayın, deprem normal bir olaydır. Deprem öldürmez, binalar öldürür. Bilinçli olmak deprem riskini azaltır. Biz
de Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği olarak bilinçlendirme ve farkındalık yaratma hedefi ile 16 Ağustos saat 10 ile 24 arası stant  açacağız, bilgilendirme yapacağız. Vatandaşlarımızı da saat 23'te Deprem Anıtı'na meşalelerimizle sessiz yürüyüş için bekliyoruz"  dedi.
Editör: TE Bilişim