Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala ülkenin tek Yerli Orkide üreticisi olan Yalova’da ki Solo Plant’da talep patlaması yaşandı.  Orkide fiyatıyla da kısa sürede Gül’e rakip oldu.
  Sevgililer Günü’nün neredeyse olmazsa olmazına dönüşen Orkideye yoğun bir talep var. Türkiye’de ki tek yerli Orkide üreticisi olan Yalova’da ki Solo Plant ise yoğun günler geçiriyor. Solo Plant Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Tuğtekin, “Sevgililer Günü için her yıl olduğu gibi bu yıl da Orkide’ye rağbet çok fazla. Özellikle burada yerli üretim yaptığımızdan fiyatlarımız hem daha uygun, hem de kalitemiz çok iyi. Bu yüzden Orkide artık her kesime hitap edebiliyor. Süper marketlerde dahi rahatlıkla bulunabiliyor. Dolayısıyla bu Sevgililer Günü’nde de talep son derece fazla oldu” dedi.
Fiyatta Gülle yarışıyor
Orkide fiyatının yerli üretime geçilmesi ile birlikte önemli oranda düştüğünü ve bunun da Orkideyi fiyatta Gülle yarışır bir hale getirdiğini dile getiren Tuğtekin, “Artık Orkideler yavaş yavaş Gülün yerini almaya başladı. Eskiden fiyatlar yüksekken ulaşılamazdı ama şu anda çok ucuz fiyatlarla Orkide almak mümkün. Neredeyse Orkide fiyatları Gül fiyatlarına kadar indi. O nedenle de her kes alıyor. Herkes de bundan çok memnun” diye konuştu.
Avrupa’dan daha kaliteliyiz
Yerli üretim Orkide’nin kalite anlamında Avrupa’dan gelen Orkidelerden çok daha kaliteli olduğunu belirten Solo Plant Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Tuğtekin, “Türkiye’de üretimi yapılan yerli Orkide’nin yurtdışından gelen Orkide ile hiçbir farkı yok. Hatta bizim kalitemiz çok daha iyi demek mümkün.  Her şeyden öte raf ömrü çok uzun. Artık çok daha kaliteli Orkideler üretebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Hedef 2.5 milyon Orkide üretmek
Türkiye’nin yıllık Orkide ithalatının yıllık 5 milyon adet olduğunu vurgulayan Tuğtekin, “Avrupa’yla yarışmak çok farklı bir durum. Özellikle Hollanda bu konuda çok büyük bir üretici. Yıllık 135 milyon adet üretimi var. Biz de Türkiye’de olmayan bir işi yapmaya başladık. Ne kadar mesafe kat ettiysek bu bizim için bir kazanç. Tesisimizde yıllık 2.5 milyon adet Orkide üretmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin yıllık 5 milyon adet Orkide İthalatı var. Biz de bunun %50’sini üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim