SGK Yalova İl Müdürlüğü, “Eksik Gün Uygulamasında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak kurumdan yapılan açıklamada ise şu detaylara yer verildi, “ Çalışanların, ay içerisinde kaç gün çalıştırıldıkları işverenleri tarafından e-bildirge sistemi aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna elektronik ortamda bildirilmektedir. Ay içinde 30 günden az çalıştırılanlar için işverenleri tarafından eksik gün nedenleri sisteme işlenmekte ve kanıtlayıcı belgeler aylık prim ve hizmet belgesi / muhtasar ve prim hizmet belgesinin işlenmesi gereken son tarihine kadar fiziki ortamda Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Merkezlerine verilmesi zorunluluğu bulunmaktaydı.

27 Mart 2018 tarihinde yayımlanan 7103 Sayılı Kanunla konu hakkında düzenleme yapılmış ve 2018 / Mart ayından başlamak üzere eksik gün belgelerinin ilgili aylar için düzenlenerek 5510 sayılı Kanunun 86 Maddesinde belirtilen şartlarda saklanması ancak Sosyal Güvenlik Kurumuna verilme zorunluluğunun kaldırılması yönünde değişiklik yapılmıştır.

Düzenleme öncesinde eksik gün belgelerini her ay düzenli olarak süresinde vermeyen işverenlerin 30 günden eksik çalıştırdıkları personelleri için idari işlem uygulanmaktaydı. Düzenleme ile gerekli görülmesi durumunda işverenlerden bu belgeler tebligatla istenecek ve tebligata rağmen ibraz edilmemesi veya ibraz edilen bilgi ve belgelerin Kurumca belirlenen usul ve esaslara uygun düzenlenmemiş olması halinde geçersiz sayılarak işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Editör: TE Bilişim