Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel İl Özel İdaresi kanalıyla 2015 yılı içerisinde yapılan yol çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı. Yol yatırımlarını önemsediklerini dile getiren Demirel Yalova tarihinin en büyük asfalt çalışması kabul edilen 60 kilometre sıcak asfaltın ise %100 oranında tamamlandığını söyledi.
Bu yıl Yalova ve ilçelere bağlı köy yollarında il tarihinin en büyük sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi. 2015 yılında yapılan çalışmaları ana başlıklar halinde özetleyen İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel bu çalışmalarda en büyük desteği ise Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban'dan gördüklerini söyledi. Yol çalışmalarına çok önem verdiklerini vurgulayan Demirel, "2015 yılında sathi kaplamada 20 projemiz var. Hedefimiz 34 kilometre sathi yol kaplaması yapmak. Bunun %70'lik bölümü yani 21 kilometresi tamamlandı. Sıcak asfalt konusunda da 20 projemiz var. 60 kilometre sıcak asfalt yapma hedefini önümüze koyduk. Bunun %100'nü tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu çalışmayı çok önemsiyorduk. O nedenle de tüm gücümüzle çalıştık.  Parke yol yapım çalışması kapsamında toplam 12 projemiz var. 60 bin metre kare hedefli bu 12 projeyi de tamamladık. Tarla yolları, stabilize yollar ve asfalt yol balım çalışmalarımızı da tamamladık. Gerek duyulan yerlerde yama çalışmaları yaptık. Malzemeli bakım alanında 24 proje vardı. Bu 24 proje de %100 oranında tamamlandı.  Yol çalışmalarına gece gündüz devam ettik. Bu çalışmalarda Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Vali Yardımcısı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Atilla Selami Abban'a da verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Altyapı Çalışmaları Hızla Sürüyor
Altyapı alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Demirel, "İçme suyu konusunda 3 adet projemiz var. Bunun %40'lık bölümünü tamamladık. Atık su konusunda ki 3 projemizin ise %50'lik bölümünü bitirdik. Mezarlık duvarları konusunda 4 projemizi tamamladık. Sondaj çalışmalarına da hız verdik. 6 adet su kuyusu açtık. Kanalizasyon konusunda 6 projenin %50'lik bölümünü bitirdik. Mesire alanlarını da ihmal etmedik. Gelen talepler doğrultusunda bu alanların çevresini tel örgülerle kapladık. 43 köyümüze 270 adet çöp konteynırı verdik. Kocadere Köyünde kendi imkanlarımızla bir köprü yaptık. Şimdi ise yine kendi atölyemizde ve kendi ekibimizle 3.5 metre genişliğinde araç geçişine imkan verecek bir köprü yapıyoruz. Yine Kocadere Köyümüzün içme suyu altyapısını değiştiriyoruz.  Toplam 24 kilometrelik içme suyu altyapısının değiştirilmesi için ihaleyi gerçekleştirdik" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim