Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Makedonya arasında damızlık sığır yetiştiriciliği konusunda işbirliğine gidilecek.
Makedonya’dan gelen bir heyet Yalova’da bir dizi temaslarda bulundu. Bu kapsamda Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni de ziyaret eden heyet Makedonya ve Yalova arasında damızlık hayvan yetiştiriciliği konusunda yapılacak işbirliğini masaya yatırdılar. Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Kulaber tarafından karşılanan heyet ildeki çalışmalar hakkında da Kulaber’den bilgiler aldı. Konuyla ilgili bilgi veren Kulaber, “Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak bugün, Damızlık yetiştiriciliğini geliştirmek ve birlikte ortak projeler yapabilmek adına fikir alışverişinde bulunup birlikte daha kapsamlı işbirliğine girmek adına Makedonya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vesile Kocaev, Makedonya Tarım ve Hayvancılık Dernek Başkanı Mümüh Yakup ve Konçe belediyesini temsilen Ferhat Recep’i ağırladık. Birliğin yaptığı ıslah, tohumlama ve küpeleme çalışmaları ve destekleri hakkında kendilerine bilgi aktardık. Yalova’da hayvancılığın işleyişine de değindik” dedi.
Makedonya’dan gelerek Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret eden heyete ziyaret anısına Simental ve Holstein cinsi sığırların maketleri hediye edildi. 

Editör: TE Bilişim