Birbirinden güzel 111 şiirin bulunduğu ‘Şiir Kokusu’ adlı kitabın imza günü Bahane Kafe’de yapıldı. Yalova halkının büyük ilgi gösterdiği imza gününde Şair Orhan Kocadağ, “1947 baharında merhaba dedim dünyaya. Çocukluk ve ilköğretim yıllarım Varto’da geçti. Erzurum Lisesi birinci sınıfında iken, o yaz 1966 Varto depremi oldu. Bu deprem benim de yaşam çizgimi değiştirdi. Deprem nedeniyle ikmal sınavlarına giremediğim için sınıfta kaldım. Liseden ayrılarak, Perabet parasız yatılı Van Sağlık Koleji’ne gittim.

Oysa ben, o yaz sahra tipi çadırımızda on gün kadar konuğumuz olan gazeteci, yazar Mete Akyol gibi gazeteci olmak istiyordum. Okul bittikten sonra, sağlık memuru olarak Samsun’dan başladım yola. Sonra yaşam rüzgârı İstanbul, oradan Yalova’ya sürükledi beni. Evlilik ve de iki kız babası derken sevdiğim Yalova’da yaşamımı sürdürdüm. Çalışırken yüksek öğrenimimi kırkımdan sonra kızlarımla beraber tamamladım. Şiir benim için duygularımı kestirmeden dile getiren bir yol oldu. Şiir yazdıktan sonra, fırtına ve yağmur sonrası açan güneş gibi içinde huzur ve rahatlık hissediyorum. Şiir yazanların en büyük hazzı bu olmalı. Ortaokul yıllarımda şiir ve makale yazmaya başladım. Bugüne kadar da yazmaya devam ediyorum. Şair olmak için şiir yazmadım. Duygularımı dizeleyip rahatlamak için yazdım.”dedi.

400 adete yakın şiirinin bulunduğunu belirten Orhan Kocadağ, “Kendime güvenemediğim için şiirlerimi yayınlamakta tereddüt ettim. Şiirin hele bu çağda kitabın okunmadığı bu devirde şiir kitabı basma konusunda pek umudum yoktu. Arkadaşım Mehmet Güler’in teşviki ile şiirlerimi bastırdım.1 ayın içinde şiir kitabının 2. Basımının gerçekleştirmesi beni umutlandırdığı için bu kış ikinci şiir kitabımı yayınlamayı düşünüyorum. Yalovalı dostlarım beni yalnız bırakmayarak duyarlılık gösterip imza günüme geldiler. Onlardan gördüğüm bu ilgi beni mutlu etti. 1971 yılından bu yana Yalova’da yaşıyorum. Yalova’yı ve Yalovalıları çok seviyorum. Gücüm el verdiğince Yalova’ya hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edeceğim.”dedi.

Editör: TE Bilişim