İlçede yer alan Kara Kilise ve Gacık Hamamı gibi Bizans dönemi eserlerinin tarihsel değerini vurgulayan Silpagar, “Burasının tarihi nerede? Önce bir şehre kişiliğini vereceksiniz, bizim istediğimiz bu” dedi.

“Çiftlikköy’ün Bir Geçmişi, Tarihi Var”

Silpagar, “Çiftlikköy’ün bir geçmişi var, bir tarihi de var. Biz de bunu tescil edeceğiz. Burası en eski yerleşim alanlarından birisi. İspatı buyurun Kara Kilise, Gacık Hamamı, Tavşanlı’da bir yıkık kilise var. Buralar dün kurulmadı, buranın tarihi nerede? Önce bir şehre kişiliğini vereceksiniz. Bizim istediğimiz bu” dedi.

Atatürk’ün Eviyle İlgili Çağrıda Bulundu

Çiftlikköylülere de çağrıda bulunan Silpagar, “Gazi Mustafa Kemal’in, Atatürk’ün Çiftlikköy’le bir alakası var. Buraya gelmiş, evi var, bahçesi var, burada gezmiş. Zamanında Çiftlikköy sahilinde oturan Çiftlikköylüleri sıtma ve bataklık var diye yukarı taşımış. Böyle bir durum var. Atatürk’ün burada geçen bir hayatı var. Bu hayatı ön plana çıkaracağız. Atatürk deyince akla Termal mi geliyor, Çiftlikköy mü? Halbuki bana göre Çiftlikköy’de Atatürk’ün hayatı bir Termal de geçirdiği kadar var. Mesela burada Sürmene mobilya dediğimiz yer var, Merkez Cami’nin tam karşısı. Atatürk’ün kaldığı evdir o. Atatürk, ‘Yalova benim kentimdir’ derken bunun içinde Çiftlikköy de var. Gazi Mustafa Kemal’in Çiftlikköy’deki hayatı, Çiftlikköy’deki dedelere, ninelere sesleniyoruz, lütfen etrafınızda böyle insanlarımız varsa onları alalım, bilgi ve belgeleri toparlayalım. Onun da oradaki evini inşallah bir çalışma yapıp Çiftlikköyümüze kazandıralım diye düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim