Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki sinekle ile mücadele ekibi, çalışmalarına sistemli ve programlı bir şekilde devam ediyor.
Teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla yürütülen ilaçlama çalışmalarında, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor. Genel ilaçlamanın yanı sıra, sivrisinek ve karasinek larvası ile mücadele ve gece yapılan sivrisinek ilaçlama çalışması ile ekipler, çalışmalarına aralıksız olarak sürdürüyor.
Araçlar GPRS Cihazıyla Takip Ediliyor
Gece geç saatlerde sivrisinek ilaçlama, sivrisinek ve karasinek larva ilaçlama ve genel ilaçlama çalışması yapan ekipler, vatandaşların şikayetlerini de hızlı bir şekilde değerlendirerek, sonuçlandırıyor. Mayıs ve Ekim ayları arasında akşam 19.00-24.00 saatleri arasında sivrisineklerle mücadele için 4 adet ilaçlama aracı ve ULV cihazı ile soğuk sisleme yöntemi uygulanıyor. Karasineklerle mücadele için ise ekipler, 04.00-08.00 saatleri arasında 4 adet ilaçlama aracı ve ULV cihazı ile soğuk sisleme yöntemi uyguluyor. 14 mahallede yapılan sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışması da haftada iki defa gerçekleştiriliyor. Programın uygunluğunu takip etmek amacıyla her araçta GPRS cihazı bulunuyor. GPRS cihazıyla, aracın girdiği her sokak ve sokaktaki hızları internet ortamından yetkililerce takip ediliyor.

Editör: TE Bilişim