“Kurtuluş Savaşımızın şehitlerini saygıyla anıyorum”

CHP Yalova Milletvekili Ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Ve Spor Bayramıyla İlgili Mesajında, “İşgal altındaki ülkemizin kurtuluşunun başlangıcı, büyük önderin Samsun’a ayak bastığı, Kurtuluş sonrasında geleceğimiz olan gençlere bayram olarak armağan edildiği gündeyiz. Bu büyük bayramımız ne yazık ki Somada yaşadığımız acı olaya denk geldi.

19 Mayıs 1919’dan bugüne Kurtuluşu ve Kuruluşu gerçekleştirmemize rağmen İnsanlarımıza istenilen, özlenen bir Türkiye’yi yaratamamış olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bu yüz yılda, insanlığın bu tür olaylara karşı geliştirdiği bilgiyi, önlemleri kendi insanımıza verememiş olduğumuzu bir kez daha gördük.

Büyük Atatürk, her zaman bize ileri uygarlık düzeyini, gerçekleştirilmesi gereken hedef olarak gösterdi. Bununla yetinmeyerek, aşmamız gerektiğini öğütledi. Soma’da yaşadıklarımız, bu hedefin ne kadar gerisinde olduğumuza sayısız kanıttan birisi olmuştur. İnsanını yaşatamayan, insan yaşamını her türlü çıkarın üstünde tutamayan bir ülke olmak bizlere yakışmamaktadır.

Dileğim bir daha böyle bir olayın ülkemizde yaşanmamasıdır. Yaşadıklarımızın yapılan işin fıtratıyla değil zamanında alınmayan önlemlerle ilgili olduğunun herkesçe bilinmesi ve anlaşılması gerekir. Bir işin doğası yaptıklarımıza ve yapmadıklarımıza bağlıdır. Olaylardan ders almak yaptıklarımızı anlatarak değil, neyi yapmadığımızı fark ederek, bunun yapılması için ne yapacağımızı ortaya koyarak mümkün olabilir.

Bir kez daha Soma’da kaybettiğimiz işçilere Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına, ülkemize baş sağlığı diliyorum.

Bu duygularla Büyük Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşımızın şehitlerini saygıyla anıyorum” dedi.

Aslan, “En Buruk Bayramımız”

Yalova Belediye Başkanı Ömer Aslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Soma felaketinin acısının yüreklerde yaşandığı bu günlere denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ‘En Buruk Bayram’ olduğunu belirten Başkan Aslan, mesajında şu kelimelere yer verdi;

“Bu yılda, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz diye bilmeyi çok isterdim. Ancak yaşanılan büyük acılar, 2014’ün 19 Mayıs’ı en buruk bayram olarak hafızalarımıza kazımıştır.

Üzerine birçok şeyi konuşup anlatabileceğimiz, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu önemli günde, sadece ve sadece her bir karesinde bin bir kahramanlık destanının bulunduğu kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet duyguları ile anarak, yarınımızı emanet ettiğimiz, bugünün gençlerine de bu mirasa sahip çıkmalarını hatırlatmak istiyorum.”

 

“19 Mayıs, gençlerimize armağan edilmiş kıymetli bir gündür”

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayı ülke olarak bu yıl buruk bir bayram yaşadığımızı dile getiren Koçal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 "19 Mayıs 1919 günü Samsun'dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde adımları atılan Türkiye Cumhuriyeti'ni daha yükseklere taşımak, çok çalışmak, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etmek en büyük görevimizdir. Bizden sonra bu görevi yürütecek, ülkemizin hızla ilerlemesine katkı ve emek sağlayacaklar ise gençlerimizdir. Siz değerli gençlerimiz, ülkemizin en büyük gücüdür. Bu sebeple 19 Mayıs, gençlerimize armağan edilmiş kıymetli bir gündür. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Bu sene Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayı coşkuyla kutlayamayacak olsak da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95.yıldönümüne ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin istikbalini omuzlarında taşıyan siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum”

“19 Mayıs inancın adıdır”

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Salman mesajında şunları dile getirdi:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, genci ve yaşlısıyla, birlik ve dayanışma içinde, gururlu ancak bu kez Soma’da yaşanan ve çok sayıda madenci kardeşimizin hayatını kaybetmesi neden olan maden kazası dolayısıyla buruk bir biçimde kutluyoruz.

Değerli Yalovalılar; 19 Mayıs, Türk Ulusu’nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet’le buluşturan bir dönüm noktasıdır. Ulusunun yurt sevgisini, bağımsızlığı ve onuru için neler yapabileceğini, parlak geçmişini çok iyi bilen Yüce Atatürk, tüm gücünü ve desteğini ulusundan alarak, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş sürecini başlatmıştır. 
19 Mayıs, Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. 
Yüce Atatürk Samsun’a çıkarken, ulusal birliği sağlayarak ülkesinin kurtuluşunu ve ardından yeni, çağdaş bir devletin kurulmasını amaçlamış, bu amacını bağımsızlığa yürekten inanan ulusumuzla gerçekleştirmeyi tasarlamıştır. 

Sevgili gençler; aydınlık yarınlar için bende, tıpkı Atatürk gibi sizlere çok güveniyorum. Türk gençliğini demokrasiyi özümsemiş, evrenselliği yakalamış, tarihini ve öz değerlerini iyi bilen, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyen, eleştirel düşünce sistemine sahip, bilgiye önem veren, üretken, ileri görüşlü, düşünceye saygılı, sorunlara duyarlı, Türkçe’yi doğru kullanan, okuyan ve araştıran çağdaş bireyler olarak görmek beni daha da umutlandırıyor. 
Çağdaş dünyanın katılımcı bireyleri olarak, dogmalardan uzaklaşıp, düşüncenizi özgürleştirerek bilinçlenmeli, yönlendirmelerden ve baskılardan etkilenmeden her zaman çağdaş olanı ve en iyisini aramalı, hayal gücünüzü ve yaratacılığınızı geliştirmelisiniz. Yüce Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması sürecinde en büyük gücümüz sizlersiniz. Yalova’nın, ülkemizin ve insanlığın umudu ve mutlu yarınların güvencesisiniz. Sizinde bu kutsal görevde kılavuzunuz Atatürk’ün Gençliğe hitabesi olmalıdır.

İnsanlığın özlemini duyduğu, savaşların yaşanmadığı, barışın, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün egemen olduğu mutlu bir dünyaya, sizler öncülük edeceksiniz. Sizlere güveniyorum. Yarınlarımız sizlerin çabalarıyla daha da güzel olacak.

Son olarak, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve sevgiyle anıyor, tüm Değerli Yalovalılar’ın bayramını kutluyorum.”

 

Editör: TE Bilişim