Havalar soğudu, kış mevsimi ile birlikte aracımıza binip dışarıdan bir an önce evimize gitmek istiyoruz. Kendi keyfimizi düşünürken öte yanda soğuklarda hayvanların içinde bulunduğu koşulları da düşünmemiz gerektiğini belirten Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Yalova İl Temsilcisi Tuvana Tunçer, “Soğuk havalarda özellikle kediler ısınmak için araçlarımızın altına ya da kaputun altındaki boşluğa gizlenirler. Arabanızı çalıştırırken motor kapağınızı açıp kapatın” dedi.
“Soğuk havalarda araçlarımızı çalıştırmadan önce kaputa vurarak bu hayvanların kaçmasına olanak sağlamalıyız” uyarısında bulunan Tunçer, “Soğuklarda özellikle kedilerin ve yavru köpeklerin sığındığı yerlerden birisi de araçlarımızın altıdır. Özellikle de yeni durmuş arabanın motorunun sıcaklığı  kediler için iyi bir ısınma ortamı sağlıyor. Bir çoğumuz kaputun altına kış mevsiminde kedilerin saklandığına şahit olmuşuzdur. Bu nedenle araçlarımızı çalıştırmadan önce kaputa vurarak hayvanların kaçmasını sağlamalıyız. Aracımızı da çalıştırır çalıştırmaz hareket ettirmeyelim, tekerleklerine de saklanmış olabilir” diye konuştu.
Soğuk havalarda kapının önüne sokak hayvanları için yem bırakılması uyarısında da bulunan Tunçer, “Bu soğuk havalarda, doğada kapımızın önüne bir kap içerisine kuşlar, kediler ve köpekler gibi hayvanlar için yem bırakmamızda fayda var” diye konuştu.
Nurten İLÇİN
Editör: TE Bilişim