Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bir dizi temasta bulunmak üzere Yalova'ya geldi. Bak uyuşturucu ile mücadelede sporu kullanacaklarını dile getiren Bak, "Biz de sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız" dedi.
  AK Parti Yalova Gençlik Kolları Olağan Kongresi'ne katılmak üzere AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile birlikte Yalova'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ilk olarak Yalova Valiliğini ziyaret etti. Burada basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Yalova hakkında bilgiler alan Bak daha sonra partisinin Yalova İl Başkanlığı'na geçti. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile parti yöneticileri tarafından karşılanan Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumundaki yatak kapasitesi hakkında bilgiler verdi. 2018 yılında ülke genelinde yurtlaqrdaki yatak kapasitesinin arttırılacağını belirten Bak, "Biz Kredi Ve Yurtlar Kurumu olarak Türkiye genelindeki 764 yurtta yaklaşık 627 bin öğrencimizi misafir ediyoruz. 2018 yılında da hedefimiz bu sayının üzerine 100 bin ya da yüz binin üzerinde yatak ilave etmektir. Bu anlamda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kredi Yurtlar Kurumumuzun yurtları 5 yıldızlı otel kalitesinde. Bir taraftan yurtlarımızı yenilerken diğer taraftan da eskileri devre dışı bırakıyoruz" dedi.
Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeleyle eşdeğerdir"
Hükümetin uyuşturucu ile mücadele politikasına bakanlık olarak gençleri spora çekerek destek verdiklerini dile getiren Bak, "En büyük mücadelemiz uyuşturucu ile olan mücadele burada gençlerimizin uyuşturucuya bulaşmasını engellemek için sporun gücünü kullanmak için çaba gösteriyoruz. Çocuk yalnız kalmamalı. Yalnız kalırsa kötü alışkanlıklara doğru kayıyor. Biz onlara, futbol, basketbol sahalarını halı sahaları götürmek istiyoruz. Bunda hepimize görev düşüyor. Aileler çocuklarına sahip çıkacak. Zira ilgisiz kalan çocuk kendisini uyuşturucu bağımlılığının pençesinde buluyor. Biz de sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız. Sokaklarımızda gençlerimizle birlikte biz olacağız. Bu tabi ki bakanlık olarak sadece bizim başarabileceğimiz bir şey değil. Herkesin buna destek vermesi lazım. Geleceğimiz olan gençlerimizin uyuşturucu çeteleri tarafından tahrip edilmesini hep beraber önlememiz lazım. Uyuşturucu işle mücadele terörle mücadele kadar önemli bir konu. Yine doğu ve Güneydoğu da terörden kalan o iklimi gidermek için Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spor tesisleri, havuzlar ve gençlik merkezleri yaparak gençlerimizi buralara taşımaya çalışıyoruz. Salona getirdiğimiz her çocuk dağa gitmesini engellediğimiz çocuktur. Dolayısıyla biz sporun birleştirici gücünü kullanmak istiyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak daha sonra parti yöneticileri ile basını kapalı olarak bir süre daha görüşerek, partisinin ildeki çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, K Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile birlikte Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen AK Parti Yalova Gençlik Kolları Kongresi'ne de katıldı. Burada gençlerle buluşan Bak, kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Bak Uygulama Oteli'ndeki programın ardından geçtiğimiz günlerde görevi başında geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden Çınarcık Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Vehip Tekin'in ailesini ziyaret etti. Burada Tekin ailesine başsağlığı dileyen Bakan Bak, bir süre sohbet etti.

 




Editör: TE Bilişim