AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak günlerdir Yalova gündeminin en sıcak maddesi olan Doğuşspor tesislerinin boşaltılması konusunda son noktayı koydu. Öztabak, "Gençlerimizin spor yaptığı o alanın kaldırılmasına izin vermeyiz. Doğuşspor yerinde kalacak" dedi.
Doğuşspor sahasının valilik kanalıyla gönderilen bir yazı ile 30 gün içerisinde boşaltılması ve yerin AFAD'a teslimi istenmişti. Ancak bu durum ne Yalova kamuoyundan tepki gördü. Konu ile ilgili olarak hemen devreye giren AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise Ankara'da yaptıkları görüşmeler ile konuya son noktayı koydular.
AFAD Genel Müdürlüğü işgüzarlık yapmış
Bu durumun ortaya çıkmasının AFAD Genel Müdürlüğünün direkt olarak Ankara'dan devreye girmesinin neden olduğunu belirten Öztabak, "Uzun süreden beri bizin AFAD İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyordu. AFAD'ın bir idari büro ve lojistik depo ihtiyacı vardı. Bu konuda yer arayışımız vardı. Ancak  AFAD Genel Müdürlüğü kimsenin görüşünü almaksızın bu alanın boşaltılması ve AFAD'a devri konusunda devreye girmiş. Tüm sorun da buradan kaynaklandı. Milletvekilimiz Fikri Demirel, AFAD yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaptı. AFAD Genel Müdürü ile de bugün görüşecek. Kimsenin şüphesi olmasın ve herkes içini rahat tutsun. Doğuspor Kulübümüz de, burada ki sporcularımız da mahalle halkımız da mağdur edilmeyecek. Buna asla izin vermeyiz. AFAD'a ihtiyacını karşılayacak yeni bir yer arayışına girdik. Yeri bulup AFAD'a verecek ve sorunu kökünden çözeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim