Mustafa Bey açıklama yapmış;‘’Öncelikle haber konusu ihale işlemi Arberetum arazisinin satış işlemidir, bunun kamuoyunca doğru bir şekilde anlaşılması gerekir, Arberetum satılıyor.’’ diye.

Kamuoyu her şeyi biliyor da, siz ve size akıl veren bazı arkadaşlar, kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.

TURİZM ALANI YAPAN DA SİZSİNİZ, İLK İHALE KARARINI ALANDA, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?

09/01/2007 tarihinde bu alan hem temalı park ve günübirlik turizm tesis alanı yapılıyor hem de ihale kararı alınıyor. 08/06/2007 tarihinde yine belediye meclisinde aynı yerle ilgili emsal 2, H serbest kararı alınıyor ve bu kararların altında meclis üyesi olarak sizin ve size akıl veren bazı arkadaşların imzaları var.

Biz göreve geldikten sonra aynı alanın da içinde bulunduğu bölge de iki kere revizyon yaptık, ne emsalle ilgili ne de yükseklikle ilgili herhangi bir değişiklik yapmadık, o zaman neden itiraz etmediniz, 1/25 binlik plan da bu alan 08/06/2007 tarihinden beri turizm tesis alanı, emsal 2, H serbest, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir işlem yapıldıysa o zaman yapıldı, şimdi mi aklınız başınıza geldi?

Belediye meclisinden gizlenerek oylama yapıldı iddiası ise tamamen gerçek dışı bir iddia.

1/25 binlik Çevre Düzeni Planı’ndaki durumuna döndürülmesi ile ilgili konu gündeme Haziran 2012 meclisinde geldi, konu komisyona havale edildi, imar planı taslağı, plan notları ve plan açıklama raporu imar komisyonunda ki meclis üyelerine, gruplarına iletilmek ve bilgilendirmek üzere dağıtıldı, meclis üyesi arkadaşlar konunun incelenmesi için bir sonraki meclise ertelenmesini talep ettiler, Belediye Başkanımız da uygun görerek konuyu Temmuz meclisinde gündeme getirdi ve oy çokluğu ile onaylandı.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan plan tadilatı ile alakalı uygun görüşte mevcuttur.

Belediye ye ait bir gayrimenkulün müktesep hakkı olan emsal ve yükseklik değerlerini, düşürerek, değer kaybına yol açmak için mahkemeye gidiyoruz demek, siyaset midir, ihanet midir, bunun takdirini, Yalova kamuoyu verecektir

‘’Yalova belediyesinin Yakup bey döneminde yapmış olduğu imar planlarının tamamı idari yargı tarafından iptal edilmiştir’ diye, açıklama yapan Mustafa Bey’i Belediye Başkanımız dan özür dilemeye davet ediyorum.

Yakup Koçal göreve geldiği tarihten itibaren bütün imar planları ve uygulamalar dahil, İmar ve Şehircik Müdürlüğü tarafından yapılmıştır ve bugüne kadar mahkemesi sonuçlanarak iptal edilen tek bir uygulama dahi yoktur.

TİGEM dahil 7 plan mahkeme kararı ile iptal edilmiştir bunların tamamı 2006- 2008 tarihleri arasına aittir. Bunlar; 05/09/2007 tarihinde Bağlarbaşı 1. bölge, 27/06/2007 tarihinde Bağlarbaşı 5. bölge, 13/08/2008 tarihinde Soğucak Bursa yolu kenarı ( belediyeye maliyeti 2 trilyon ), 26/11/2008 tarinde, Gop mahallesi mandıra sırtı, 22/03/2006 tarihinde Fevziçakmak çöplük alanı ( belediyeye maliyeti 5 trilyon + bedava giden 58 dönüm arazi ), 02/04/2008 tarihinde, Gop, Soğucak ( mezbahane ) planlarıdır ve bu planların tamamı belediyedeki şehir plancıları tarafından değil, ihale ile yaptırılmış, o günkü belediyemiz maliyeti de, 1 trilyon 558 milyar liradır.

Bugüne kadar belediyemizin planlama müdürlüğündeki teknik arkadaşlar yaklaşık 1400 dönüm arazi üzerinde planlama çalışması yaptılar ve yaklaşık olarak, şimdiye kadar Yalova Belediyesi’ne 100 dönüm yer kazandırdılar. Aydın otoparkın bulunduğu alan hariç.

Bu zihniyet hiçbir zaman muvaffak olamaz.

Aynı engellemeleri beton santrali yerlerinde de yaşadık. Bazı meclis üyeleri gönüllü olarak belediye ye bağış yapmak isteyenlere sakın bağış yapmayın derken, daha sonra da, bazı yer sahiplerini plana itiraz edin, mahkemeye gidin diye yönlendirdiler. Üstüne üstlük aynı taktikle, o zaman da bazı yayın organları aracılığı ile ihale ye birkaç gün kala beton santrali yerleri mahkemelik diye manşetler attırdılar. Hatta o zaman da talipli olan bazı yatırımcıları aratıp, bugün olduğu gibi, aman ha sakın girmeyin orası mahkemelik diye engellemeye çalıştılar

Peki ne oldu belediyemize sadece Kirazlı da 35.000 metre kare arazi kazandırdık, Yalova Belediyesi’nin kasasına 6 trilyon girdi sağladık, 5.5 trilyonluk araziyi de Kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ye devrediyoruz, vatandaşlarımız ucuz konut sahibi olsunlar diye.

O günde mahkemeye verdirdiler, ama mahkemeyi de Yalova Belediyesi kazandı, o arkadaşların da hevesleri kursaklarında kaldı.

Bugün yine aynı manzara, sudan sebeplerle plan iptali için dava açıyorlar, amaç belediye mülkünün değerini düşürtmek, turizm projesini engellemek, yüzlerce işsiz vatandaşımıza iş imkanı sağlayacak, esnafımızın direk olarak sebepleneceği, binlerce turistin ilimize gelmemeleri için gayret göstermek.

 

 

Editör: TE Bilişim