ADD Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. Yalova Şubesi Başkanı Taner Ozan, Yalova’nın gündemine ve sorunlarına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti..
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi’nde Taner Ozan dönemi başladı. Ozan, Yürüyen Köşk’te basın mensupları ile bir araya geldi. ADD Yalova Şubesi Başkanı Taner Ozan, Yalova’da belediyeler ve STK temsilcileri ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti. ADD yönetimi olarak, gelecek nesillere yönelik çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Ozan, “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Yalova’ya katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’nin sorunlarına, Yalova’nın gündemindeki sorunlara katkıda bulunmak istiyoruz. Dernek üyelerimiz, belediyemiz ve STK temsilcilerimiz ile birlikte hep beraber çalışmalar yapmak istiyoruz. Bizim derneğimiz; sıradan bir dernek değildir. İlkelerimiz, bağlı olduğumuz programlar ve bir çalışma prensibimiz vardır. Ülkemize faydalı olabilmek için Atatürk ilke ve inkılaplarını gelecek nesillere aktarabilmek için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları da genellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik yapıyoruz. Öğrencilerimize yönelik platformlar oluşturmak istiyoruz. Atatürk sevgisini aşılamak, Atatürk ilkelerini özellikle 100 yıl sonra bu ilkelerin ne kadar önemli olduğunu gençlere aşılamak için defalarca anlatacağız. Yürüttüğümüz faaliyetlerimizde Yalova Belediyesi bizlere çok yardımcı oluyor. En önemli sorunumuz lokal yeri olduğunu için; bizlere çözüm önerileri sundular. Lokal yerimizi bir an önce hayata geçireceğiz. Bu lokal yerimizde gençlerimize yönelik çeşitli programlarımız, kurslarımız ve etütlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Genel merkez ile birlikte çalışmaları ortak yürüttüklerini söyleyen Ozan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir diğer çalışmamız ise, ülke gündemine dairdir. Önümüzde bir anayasa tuzağı var. Biz, anayasanın ilk 4 maddesine kesinlikle dokunulmasına karşıyız. Bu konuda genel merkezimiz ile birlikte çalışma yapmaktayız. Bu çalışmamız 10-15 güne kadar bir netlik kazanacak. ADD olarak laik Cumhuriyetimizi aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bunun için yeni yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. ADD Yalova Şubesi’nde şu anda 298 üye bulunuyor. Hızla artan bir üye talebi var. Biz, üyelerimizden herhangi bir şey istemiyoruz. Kalplerinde Atatürk sevgisi olsun yeter.”
Belediye Meclis Üyesi ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Atasoy ise, “ADD’nin sürekli kullanabileceği bir lokal Yalova’da yapılmamış. Lokal yerimiz, kısa süre içerisinde hayata geçecek. Şu anda, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var. İnşallah, üyelerimiz ile beraber Başkanımızı da ikna ederek, bir Ata Evi yapmak istiyoruz. Başkanımız bize sadece yer göstersin; Ata Evi’ni üyelerimizin desteği ile yaparız. Yalova’ya güzel bir Ata Evi kazandırmak istiyoruz. Dernek işi, gönüllülük işidir. Atatürk’e yakışan, Atatürk’ün kentinde, Yalova’ya güzellik katacağına düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim