Gerek ticari faaliyetlerim gerekse siyasi kimliğim nedeniyle Yalovamızın tüm köyleri ile bağlantılıyım. Kurban Bayramı öncesiydi Elmalık ve Kirazlı köylerinden vatandaşlarımız aradı. Köylerde su sıkıntısının olduğunu ve sorunun çözülmediğini ilettiler. Konuyla ilgili bilgi almak için ilgili Belediye Başkan Yardımcısını aradım. Basınç düştüğü için sorun yaşandığını söyledi. Böyle bir dönemde acil çözüm üretilmesi adına tankerlerle köy depolarına su aktarılmasını önerdim. Tabi bu söylediğim sadece günü kurtarmak adına söylediğim bir öneriydi.

Aradan geçen bunca zamana rağmen sıkıntı halen giderilmedi. Konuyu bu süreçte de yakından takip ettim. Belediye ile Özel İdare topu birbirine atıp durdu. Su üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmasamda köylülerin artık yol kesme noktasına geldiği bu durum karşısında susmak da doğru değil. 

Eğer bugün su sıkıntısı yaşanıyorsa bunun sorumlusu bu şehri yönetenlerdir. Çünkü bu şehri yönetenler günümüze değil geleceğe yatırım yapmalılar. Yalova’nın su alt yapısı hem eski hem de yetersiz. Bunun için iki etaplı proje hazırladık. Birincisi ana ishale hattı, diğeri de şehir içi içme suyu hatlarının yenilenmesiyle ilgili. Projelerimizi hazırladık. İller Bankasına onaylattık. Mali boyutu için görüşmelerimizi yaptık. Çalışmalara başlayacağımız dönemde siyasi operasyona maruz kaldık. 

Her şeyi hazır olan projeyi ihaleye çıkıp yapmaya başlamaları yıllar aldı. Yalova tarihinin en büyük projesini yaptık diyen belediye yönetimi tıpkı temizlik araçlarında olduğu gibi her şeyi hazır olan projenin üzerine kondu. Yeterki yapılsın halkımızın yararına olacak olan her konuyu destekleriz. Ama bari düzgün yapsınlar. 

Köylülerimizin artık canına tak etti. Elmalık köyü sakinleri Yalovalı yetkililerden ümidini kesmiş Ankara’ya yürümeyi göze almış durumda. Kirazlı halkı yolu kesip hayvanlarının telef olduklarını söyleyerek isyan ettiler. Gacık muhtarı köyde su sıkıntısının kapıda olduğunu medya aracılığı ile paylaştı. 

Bu satırlardan tekrar milletvekillerine, vali beye, belediye başkanına, özel idare başkanına ve tüm yetkililere sesleniyorum. Bu konuyu ya çözün ya çözün. Çözemiyorsanız da istifada büyük bir erdemliktir.

Sağlıcakla kalın…