Yalova'nın Sugören Köyü uzun süreden beri talep ettiği MOBESE sistemine kavuştu. Köy muhtarı Osman Karataş, "Artık köyümüz daha güvenli" diye konuştu. 
Bir süreden beri MOBESE sistemi istediklerini dile getiren Sugören Köyü halkı nihayet isteklerine kavuştular. Köyde yaşanan hırsızlıklara karşı önlem alınması adına talep edilen sistem İl Özel İdaresi ve Jandarma Alay Komutanlığı'nın katkıları ile sağlandı. Köy girişine yerleştirilen sistem 24 saat boyunca köye giriş çıkışları takip edecek. 
Köyde yaşanan bir çok hırsızlık olayının MOBESE sistemi olmadığı için aydınlatılamadığını artık köyün daha güvenli bir yer olacağını dile getiren Sugören Köyü muhtarı Osman Karataş, "Sugören Köyü olarak uzun bir süreden beri MOBESE sistemi istiyorduk. Ancak bu sistemi muhtarlık olarak kurmamız maddi açıdan mümkün değildi. İl Özel İdaresi ve Yalova Jandarma Alay Komutanlığı bu talebimize ses verdi ve köyümüzün girişine sistem kuruldu. Artık gece gündüz köye giriş çıkışlar izlenecek ve kayıt altına alınacak. Bu sayede olası hırsızlıklar ve diğer olaylarda ya olmadan önlenecek ya da olayların çözülmesine yardımcı olacak. Kısacası köyümüz daha güvenli, can ve mal güvenliği sağlanmış bir yaşam alanına dönüştü" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim