Sugören'de bir gün öncesinden başlayan halkın dağlarda çiçek toplaması, Hıdrellez ateşinden atlaması ve Hıdrellez Salıncağında sallanmasıyla başlayan şenliklerdeki coşku 6 Mayıs Pazar günü doruğa ulaştı. Şarkıların söylendiği, halayların çekildiği, birbirinden güzel yöresel tatların misafirlere ikram edildiği Sugören Hıdrellez Şenliklerine halkın yoğun ilgisi vardı. Yalova'nın birçok yerinden otobüslerle Sugören'e Hıdrellez Şenliği için akın eden misafirler Sugören'den güler yüzle ayrıldılar. Şenliğe Vali Yardımcıları Haldun Aksalman ve Atilla Selami Abban, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Başaran, Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztoprak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Gökmenoğlu, Ali Rıza Alkış, İbrahim Akay, Cem Vakfı Başkanı Sinan Giray, Yalova Belediyesi Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Cengiz Dereli, Yalova Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Saraçoğlu, İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik ve İETT Mali Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Ocak'ın yanı sıra geniş bir ziyaretçi topluluğu katıldı.

Muhtar Karataş, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Sugören Köyü Muhtarı M. Osman Karataş Hıdrellez’in Sugören için apayrı bir gelenek olduğunu senelerdir kutlanmaya devam ettiğini ifade ederek, bu yıl coşkuya Yalova'dan hemşerilerimizin de katılmasıyla coşkunun daha da arttığını belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Temel Coşkun, "Yalova gözbebeğimiz"
AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun da yaptığı konuşmada hıdrellezin yeşeren doğanın ve yazın habercisi olduğunu ifade ederek katılımcıların Hıdrellez Bayramı'nı kutladı. Yalova'nın ülkenin gözbebeği olduğunu dile getiren Coşkun, Yalova'ya hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek Sugören halkına güzel organizasyondan ötürü teşekkür etti.

Etkinlikler göz doldurdu
Misafirlerin neşeli keyifli anlar geçirmesi amacıyla hazırlanan programda yer alan etkinlikler izleyenlerin beğenisini kazandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi kursiyerlerince hazırlan konserle başlayan gösterileri Sugören İsmet Koçhan İlköğretim okulunun yoğun alkış alan folklor gösterileri izledi. Daha sonra sahne alan Yalova'nın sevilen seslerinden Emel Özer şenlik alanında coşkuyu katladı. Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nin birçok alanda ödül alan folklor ekibinin sahne aldığı yoğun alkış alan folklor gösterisinden sonra Cem Vakfı tarafından organize edilen Grup Devran şarkılarını seslendirdi.

Etkinlikler sonrasında şenlik alanında Hıdrellez ateşi yakıldı ve Sugören İsmet KOÇHAN İlköğretim Okulu öğrencileri arasında Hıdrellez yarışmaları yapıldı. Daha sonra misafirler şenliğin ikinci bölümünü oluşturan doğa yürüyüşü ve uçurtma şenliği için Höyük Tepe'ye çıktılar.
Höyük Tepe tarihi günlerinden birini yaşadı
Sugören İsmet Koçhan İlköğretim Okulu Gobahis bahçesinde gerçekleştirilen şenliğin ilk bölümü sonrasında Höyük Tepe'ye akın eden ziyaretçiler Höyük Tepe'ye tarihi günlerinden birini yaşattılar. Yoğun bir katılımın sağlandığı, Milletvekili Temel Coşkun'un da katıldığı Hıdrellez Yürüyüşü ve Uçurtma Şenliği Sugören semalarında müthiş görüntülere yol açtı. Sugören İsmet Koçhan İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan rengârenk birbirinden güzel uçurtmalar Sugören semalarında özgürlüğe kanat çırptı.

Organizasyon Komitesi'nden teşekkür
Sugören'in gururla bir organizasyondan daha alnının akıyla çıktığını ifade eden ve organizasyonda büyük emekleri olan SUGEM Üyesi ve Bilim, Sanat ve Gençlik Araştırmaları Derneği Başkanı Mustafa Bolak, Yalova Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Uğur İnan, Pi Analitik Dershanesi Matematik Öğretmeni Mümin Balcı ve Sugören İsmet KOÇHAN İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Vedat Kolpar Hıdrellez şenliklerine katılan herkese teşekkür ederken, başta Sugören gençleri olmak üzere, günün en beğenilenleri areasında yer alan ayranlara sponsor olan Yalova Tümosan Bayii Şahtoprak Traktör yetkilisi Abdullah Şahin ve emeği geçen 7'den 77'ye tüm Sugörenlilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim