44 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı şu günlerde Yalova'ya içme suyu sağlayan Gökçe Barajı'ndaki su seviyesi de ciddi şekilde düştü. Doluluğun %50'lere gerilediği barajda 12 milyon metre küp su kaldı.
Yalova'ya içme suyu sağlayan tek kaynak durumundaki Gökçe Barajı'nda kuraklığa bağlı olarak su seviyesi düşüyor. %50 doluluk oranına kadar gerileyen Gökçe Barajında şu anda 12.5 milyon metreküp su tutuluyor. 2014 yılında 50 bin metreküp olan su tüketimi, 2017 yılında ise 90 bin metreküpe yükseldi. Bunda nüfusun artması ve çok sayıda mültecinin de Yalova'da barınmaya başlaması etkili oldu. Hesaplamalara göre barajdaki su talebe ancak 4.5 ay cevap verebilecek.
Bu noktada 2015 yılında yaşanan kuraklıkta devreye sokulan Ortaburun Göletindeki devreye girecek. Ortaburun Göleti'nde ise şu anda 5 milyon metreküp su tutuluyor. Hali hazırda bekleyen Kurtköy derivasyon hattından da baraja su takviyesi yapılmıyor. İlerleyen günlerde ihtiyaç duyulması halinde bu hattan da baraja su takviyesi yapılabilecek.

 

Editör: TE Bilişim