Bir süreden beri yağmura neredeyse hasret kalan Yalova'da susuzluk tehlikesi yine kapıya dayandı. Barajdaki su seviyesi sonbahar aylarında neredeyse ilk kez %26'lara kadar geriledi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ise vatandaşları su kullanımında tasarrufa çağırdı.
Yalova 2014 yılında yaşanan susuzluğun ardından alınan tedbirlerle 2 yıldır su sıkıntısı yaşamıyor. Ancak bu yıl yağışların az olması Yalova'yı susuzluk tehlikesi ile bir kez daha burun buruna getirdi. Uzun yıllardan beri en kurak Sonbahar aylarını yaşayan Yalova'da barajın su seviyesi de %26'lara kadar geriledi. Konuyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulunan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yaz ayları bu yıl oldukça kurak geçti. Ancak barajda su seviyesi yeterli olduğundan her hangi bir sıkıntı yaşanmadı. Sonbahar aylarında yağış beklentisindeydik. Ancak beklediğimiz yağışlar bir türlü gelmediği için barajda su seviyesi de hızla azalmaya başladı. Şu anda barajın doluluk oran %26'larda. Vatandaşların su kullanımı konusunda duyarlı olması gerekiyor. Suyun tasarruflu kullanılması, gereksiz su kullanımından kaçınılması gerekli" diye konuştu.
Benzer bir tasarruf çağrısı da Yalova Belediyesinden geldi. Belediyeden yapılan açıklamada ise, "Nüfus artışına paralel su kullanımı artmakta, buna karşın var olan su kaynakları giderek yetersiz kalmaya başlamaktadır. Bölgemizde yağış rejimi de değişmiştir. Gökçe Barajı’ndaki su miktarının yüzde 26 seviyesini indiği göz önüne alınırsa su tasarrufunun önemi daha kolay anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın içme suyunu kullanırken suyun boşa akmamasına dikkat etmesi çok önemlidir. Ayrıca kapı önü, araç ve halı yıkamalarının içme suyu ile yapılmaması ciddi tasarruf sağlayacaktır” denildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim