Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Yalova'da masa başı tatbikatı ildeki STK'ların katılımı ile gerçekleştirildi. Tatbikata Yalova Vali Yardımcısı Kenan Örten başkanlık etti.
AFAD tarafından devreye sokulan TAMP kapsamında Yalova'da belrlenen senaryo kapsamında masa başı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile STK'ların katılımı ile gerçekleştirilen tatbikata  Yalova Vali Yardımcısı Kenan Örten başkanlık etti. Tatbikat hakkında bilgi "veren AFAD Yalova İl Müdürlüğü ise şu detayları kamuoyu ile paylaştı: 
Yalova da bilindiği üzere 1999 Marmara Depreminden dolayı ağır bir yıkım olmuş birçok insanımız vefat etmiş birçok insanımız da yaralanıp sakatlanarak depremden olumsuz etkilenmişti.
Yalova’mızın bir daha olası büyük bir deprem ya da büyük afetlerden etkilenmemesi için Yalova İl AFAD olarak hazırlıklarımızı tüm hızıyla devam ettirmekteyiz. Halen ilimizdeki tüm okullarda, tüm kamu kuruluşlarında afet bilinci eğitimlerimiz devam etmekte olup İl AFAD olarak olası afetlere ya da depremlere karşı da 7/24 hazır beklemekteyiz. Ayrıca macera yarışları, bilgi yarışmaları, teatral eğitimlerimiz ve tanıtım stantlarıyla aktivitelerde bulunmamızın yanında olası afetlere karşı tatbikatlarımız da devam etmektedir. Bu tatbikatlarımıza ilave yeni bir tatbikatımızı da 29.06.2015 tarihinde Yalova İl Özel İdaresi hizmet binası salonunda gerçekleştirdik.
Gerçekleştirdiğimiz tatbikatta Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) için oldu. TAMP 2014 yılında bir kanunla çıkmış ve Başbakanlık AFAD tarafından devreye sokulmuştu. 2015 yılı için ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların afetlerde müdahale durumlarını belirleyecek olan TAMP planı ayrıca STK’ların da müdahalelerde işbirliği olarak yeterliliğini görmeyi sağlayacaktır.  Masa başı tatbikatı olarak gerçekleştirdiğimiz tatbikatımızı Sayın Vali Yardımcımız Kenan Örten bizzat yönetti. Tüm kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve temsilcilerinin katılım sağladığı tatbikata STK’lardan Mag-der de katılım sağladı. Herhangi büyük bir depremde ya da olası afetlerde eksikliklerimizin neler olduğunun ortaya çıkması ve planın ilimize uygulanmasıyla ortaya çıkacak eksikliklerin belirlenmesi amacıyla katılımcıların tamamından görüş ve öneriler de alındı.
1999 Marmara Depreminin acı ve izleri devam eden ilimizde herkes gibi bizler de bundan sonra aynı acıları tekrar yaşamak istememekteyiz. Yalova İl AFAD olarak bizler ne kadar hazırlıklı olursak o kadar da halkımızın bize güveni artacaktır bilinci içerisindeyiz. Bundan sonraki eğitimlerimiz, aktivitelerimiz ve tatbikatlarımız tüm hızıyla devam edecek olup masa başı olarak icra ettiğimiz TAMP tatbikatımız saha tatbikatı olarak da sahada yapacağız.
Halkımızın bize destek olmasını ve bize güvenmesini beklemekteyiz"
Editör: TE Bilişim