Tangürek, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın önünde hasret ve saygıyla bir kez daha eğiliyor, emperyalizme ve faşizme karşı, devrimci duygu ve düşüncelerle anıyor, sonsuza dek yaşatacağımızın bilinmesini istiyoruz.”dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, gencecik 3 fidan. Onların bütün istedikleri, Ulu önder Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ile Cumhuriyet kazanımları ve yapılan devrimlerin korunması ve anayasanın uygulanmasıydı. Tam Bağımsızlık anlayışı ile emperyalizme karşı ulusal çıkarları savunan, devrimci aydınlanmadan yana sürdürdükleri onurlu ve tavırlı yaşamlarını, Türk halkının mutluluğu ve geleceği için verdikleri mücadele nedeniyle, henüz 20’li yaşlarda iken feda ettiler.

Ve ölürken de emperyalizme ve faşizme karşı dimdik boyun eğmeden büyük bir onurla idam sehpasına gidip, sandalyelerini kendileri tekmelediler. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bugün yargılansalardı birkaç yıl hapis cezası alacak olan bu gençler, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bir dönemin intikamını almak adına, adı ceza olan fakat aslında cuntanın bir cinayeti anlamına gelen idam cezası ile cezalandırılarak, gencecik yaşlarında asılarak susturulmaya çalışıldılar. Onların önünde hasret ve saygıyla bir kez daha eğiliyor, emperyalizme ve faşizme karşı,
devrimci duygu ve düşüncelerle anıyor, sonsuza dek yaşatacağımızın bilinmesini istiyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim