Kazımiye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yaşar Demir, Yalova’da örtü altı sebze üretiminin en yoğun olarak yapıldığı Kazımiye Köyü sınırları içerisinde kurulması planlanan Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB’nin kuruluş yerinin yanlış olduğunu belirterek, “Tarım topraklarımıza dokunmayın” diye tepki gösterdi.
Organize Sanayi Bölgesi kurulmak istenilen bölgenin verimli tarım topraklarına sahip olduğunu iddia eden  ve bölgede yıllardır örtü altı sebze üretimi yapıldığını belirten Kooperatif Başkanı Demir, “Sanayi kurulması için bu topraklar doğru bir seçim değil. Sanayi her yerde kurulabilir ancak verimli tarım topraklarını her yerde bulamazsınız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin bu duruma en kısa zamanda el koymasını istiyoruz” diye konuştu.
OSB kurulması planlanan bölgenin Yalova’nın en verimli tarım topraklarının bulunduğu bölgelerin başında geldiğini belirten  Kooperatif  Başkanı Demir, “Biz burada yaptığımız üretimle sadece Yalova’nın değil, İstanbul’un bile salatalık sebze ihtiyacını karşılıyoruz. Burada sanayi kurulmasına karşıyız. Biz sanayiye karşı değiliz, ancak tarım topraklarına özellikle de böylesine verimli tarım topraklarına sanayi kurulmasına karşıyız. Başka bir yer bulunabilir, ancak tarım her yerde yapılamaz. Zaten Yalova’nın tarım alanları oldukça kısıtlı, bu alanların korunması tarım topraklarına sahip çıkmak herkesin görevi olmalı. Aksi takdirde on yıl sonra tarımsal ürünlerin büyük bir bölümünü ithal edecek konuma gelebiliriz. Yetkililerden bu duruma en kısa zamanda çözüm üretmesini istiyoruz. Tarım topraklarımıza dokunmayın, bu bölgede sanayi istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilişim