Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'le gerçekleşen görüşme sonrasında tarımsal desteklerde ki değişiklikleri aktardı. Beşli, "Tarıma bölgesel üretim desteği geliyor" müjdesi verdi. 
Bursa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile gerçekleşen toplantıya Yalova'yı temsilen katılan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli tarımsal desteklere getirilen yeni uygulamadan çok umutlu olduklarını söyledi. Bakan Çelik'in bundan böyle ülkede tarımdal üretimin bir fotoğrafının çekileceğini ve buna göre tarımsal destekler verileceğini söylediğini dile getiren Beşli, "Bakan Çelik ile gerçekleşen toplantıda tarımda adeta bir reform yaşanacağı izlenimini aldım. İleriye dönük çok önemli projeler, fikirler ve uygulamaları var. Bunların en önemlisi ise bölgesel üretim bazlı destek sağlanması uygulaması. Bundan sonra Yalova'da üretimi yapılmayan ürünler konusunda üretim destekleri açılmayacak. Yalova'da hangi tarımsal üretim kalemleri güçlüyse o alanlarda tarımsal destek sağlanacak. Yalova'da Çiçekçilik, Kivi üretimi, zeytincilik ve çilek üretimi gibi alanlarda tarımsal destekler sağlanırken bu üretime sahip olmayan diğer illere bu destek verilmeyecek. Böylece hangi ürün nerede üretiliyorsa üretimin orada güçlendirilmesi sağlanmış olacak" dedi. 
Bugüne kadar Yalovalı çiftçilerin adeta en büyük sorunu olan Tarsim konusunda da önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirten Beşli, "Bakanla görüşmemizde özellikle seraların Tarsim kapsamına alınmamasının gerek üretime ve gerekse çiftçilere ciddi zararlar verdiğini kendisine ilettik. Oda gerekli irtibatları gerçekleştirdi. Bundan sonra Tarsim tarafından belirtilen şartlarda seralar yapan çiftçiler Tarsim'den faydalanabilecekler. Bu konuda bizler için son derece olumlu bir gelişme" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim