Yalova Platformu tarafından Cevdet Aydın Park'nda kurulan çadır ve stantta ildeki taş ocaklarının kapasite artırımı ve zararlı faaliyetlerinin durdurulmasının önüne geçmek adına başlatılan imza kampanyası ilgi gördü. TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'dan, siyasetçilere, STK temsilcilerine kadar çok sayıda insan kampanyaya destek verdi. Sona eren kampanya da 4 bin 500 imza toplandığı duyurulurken Platform Sözcüsü Özlem Morgül tüm platform bileşenleri adına bir metin yayınlayarak kampanyaya destek verenlere teşekkür etti. Açıklamada şu sözlere yer verildi; 

"Bölgemizde giderek yoğunlaşan ve başta Güneyköy, Paşakent, Hamzalı ve Esadiye

Soğucak, Sugören gibi civar köylerde yaşayan insanlar olmak üzere tüm canlı yaşamına ve doğal hayata büyük zararlar vermeye başlayan taş ocağı faaliyetleri ve kapasite artırımı girişimleri Yalova’nın en yakıcı sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Bu konuya dikkat çekmek için 10 Temmuz Perşembe günü Cevdet Aydın Parkı’nda çadır kuran ve beş gün boyunca imza kampanyası, film gösterimleri, yeryüzü sofrası, vb etkinliklerle taş ocaklarının neden olduğu doğa katliamına dikkat çekmeye çalışan Yalova Platformu, 14 Temmuz gecesi itibariyle beş gün süren imza standı ve çadır etkinliklerini tamamladı.

Parkta geçirdiğimiz beş gün süresince bu etkinliği gerçekleştirmemizin ne kadar isabetli ve faydalı olduğunu hep birlikte gördük. Hem taş ocakları konusunda eksik olduğunu gözlemlediğimiz farkındalığı arttırmış olduk hem de ormanına, suyuna, havasına sahip çıkma hassasiyetine sahip binlerce Yalova'lıyla kucaklaştık.

Attıkları imzalarla bize destek veren tüm Yalovalılara ve aynı zamanda şehir dışından ve hatta yurtdışından gelmiş olup Yalova’mızın doğasını korumak için desteğini esirgemeyen tüm duyarlı insanlara, etkinliğin duyurulmasındaki desteklerinden ötürü yerel ve ulusal basına teşekkürü bir borç biliriz. Gerek taş ocakları gerekse Yalova’nın diğer kent ve çevre sorunları konusunda mücadelemize devam edeceğiz.

Topladığımız 4500 yakın imzayı en kısa sürede gerekli mercilere yollayacak ve kapasite artırımına yönelik süreci kararlı bir şekilde takip etmeye devam edeceğiz"

 

Editör: TE Bilişim