Mevcut doğalgaz santraline ek olarak gerçekleştirdiği yatırımla ilk fazı devreye alınan enerji santrali hakkında bilgi vermek üzere tesisinin kapılarını İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerine açan Aksa Akrilik, en son Çiftlikköy ve Taşköprü Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlarını ağırladı.

Akrilik elyaf üretiminde bir dünya markası olan Aksa, enerji santralinin tamamlanan ilk fazının ardından bir dizi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yalovalıların il sınırları içinde yer alan enerji santralini yerinde gözlemlemesi ve merak ettikleri soruların cevaplanması için düzenlenen Açık Kapı Günleri etkinliğinin son konukları ilçe ve belde belediyelerin meclis üyeleri ile muhtarlar oldu.

26 Haziran Salı günü Taşköprü Belediye Meclis Üyeleri ve Taşköprü muhtarlarıyla bir araya gelen Aksa Genel Müdürü Cengiz Taş, 28 Haziran Perşembe günü de Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeleri ile Çiftlikköy muhtarlarını Aksa tesislerinde ağırlamaya devam etti. 

Aksa tesisleri içinde düzenlenen buluşmada Aksa yönetimiyle bir araya gelen Meclis Üyeleri ve Muhtarlar, geçici kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan enerji santrali yatırımının ilk fazını yerinde gözlemleme imkanı buldu.

Enerji santralinin kapılarını proje aşamasındaki tüm taahhütleri yerine getirmiş olmanın verdiği gururla açtıklarını ifade eden Genel Müdür Cengiz Taş, “Aksa olarak 40 yılı aşkın süredir yaşadığımız Yalova’da, toplumun refahı kadar, sosyal hayatı ve sağlığını da her zaman önemsedik ve bu konuda sorumluluk üstlendik. Bugün devreye aldığımız enerji santralinin çevre ve insan sağlığına uygun olarak devreye alındığını bizzat yerinde göstermek, teknik ve çevresel etkilere yönelik merak edilen soruları yanıtlamak üzere Açık Kapı Günleri etkinliğini gündeme getirdik. Topluma, çevreye, yasalara saygılı ve uyumlu olmayı her zaman açıkça taahhüt eden şirketimiz bugün de proje aşamasında belirttiği tüm taahhütleri yerine getirmiştir ve bunu paydaşlarıyla paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktadır” dedi.

Belediye Meclis üyelerine ve Muhtarlara yapılan detaylı sunum sonrasında, tesisler gezilerek program sona erdi.

Editör: TE Bilişim