Doğan, “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi kayıtlarına göre Yalova Taşköprü Belediyesi Mücavir alanında; 13.07.2012 saat 16:48 de Taşköprü merkezli 2.7 şiddetinde,  19.07.2012 saat 13.41 de Kabaklı merkezli 2.3şiddetinde, 29.07.2012 saat 13.55 te Kabaklı merkezli 2.0 şiddetinde,13.08.2012 tarihinde saat 18.03 te  Kabaklı Merkezli 2.3 şiddetinde deprem olduğu zannedilen yer sarsıntıları olmuştur. 

Kayıtlarda deprem olarak gözüken bu yer sarsıntılarının, taş ocaklarında yanlış dinamit atımından kaynaklanabileceğini, araştırılması gerektiğini ilgililere söyledim. Araştırma ve görevlerini yapma yerine Bana iddia sahibi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir dediler. Bunun üzerine bir üniversitenin ilgili bölümüne yazılı müracaat ettim. İncelemede milletin ağzını yüreğine getiren yukarıdaki bu  yer sarsıntılarının deprem olmadığı ortaya çıktı” diye konuştu.

“Üniversite raporu gerçeği ortaya koydu”

Taşköprü Belediyesi’nin bölgesine niye sahip çıkmadığını sorgulayan Doğan, Buraları Taşköprü Belediyesi Mücavir alanında.  Belediye nerede. Bu işlerle niye ilgilenmiyor.Dinamit depremleri oluyor, Kömür yakıtlı santral kuruluyor, tehlikeli kimyasallar depolanmak isteniliyor, Yalova çöplüğü bölgeye kuruldu. Tatil günleri ve gece dayanılmaz kokular oluyor.

Hazine yerleri bedava fiyata gidiyor, en az 100 vatandaşın ziraatla geçimini sağladığı 360 dönüm top yerini ucuza almak isteyenler var. Var da var. Peki belediye nerede. Taşköprü’ye  niye sahip çıkmıyor?
Deprem değil  patlatma sonucu  oluşan bu sarsıntılar bilhassa Taşköprü’de çok hissedilmiş ve vatandaşlar evlerinden dışarı çıkmışlardır. Sık sık tekrar eden bu durum 1999 depreminin etkisinden halen kurtulamamış vatandaşlarımız üzerinde çok olumsuz etkiler yapmakta psikolojilerini, morallerini ve yaşam kalitelerini bozmaktadır. Bu sarsıntıların sık sık tekrar etmesi yapılara da zarar vermektedir. Halk tedirgin. Valimize de İl Genel Meclisimize de bu konuyu götüreceğim. Sayın Valimizin bu konularda hassas olduğunu ve gereğini yapacağını biliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim