CHP'li Gürel'den Tatilpark açıklaması. CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Tatilpark ile ilgili burunlarına kötü kokular geldiğini ve duydukları iddiaların dedikodudan ibaret olmasını umduklarını belirtti. Gürel açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Son zamanlar da konum ve büyüklüğü itibarı ile Yalova’nın turistik ve bölgesel anlamda cazibe noktalarından biri olabilecek Tatil Park ile alakalı burnumuza kötü kokular gelmektedir. Bu alanın tamamının veya bir kısmının yine tarikat vb. yapılanmalarla ilintili firma veya vakıflara devretmeye veya kiralanmaya yönelik çabalar ve planlamalar olduğunu duymaktayız. Umarız bunlar sadece dedikodudan ibarettir. Fakat ne olur ne olmaz bu konu üzerine dikkatle eğiliyoruz. Bu alanla alakalı tüm gelişmeleri dikkatle takip edeceğiz. Hele ki belirttiğimiz gibi herhangi bir tarikat, cemaat vs. gibi yapılanmalara veya bunlarla alakalı bir işler çevrildiğini veya Yalova Belediyesi yönetimi veya siyasi iktidarın, valinin, bakanın vb. herhangi bir kurumun ya da kişinin bu yapılara veya bunlarla ilintili firmalara buraları devir etmeye veya kiralamaya veya başka bir yöntemle vermeye çalıştıklarına şahit olursak CHP olarak her alanda mücadele edeceğiz. Memleketimizin bu en değerli alanlarından biri olan Tatil Park’ı asla ve asla peşkeş çektirmeyiz. Yanlış anlaşılmasın sadece, az bir bedelle veya bedava,bu tarz firma,vakıf veya kişilere verilmesinden bahsetmiyoruz.Bu turistik cazibe alanının gerici,yobaz,cemaatçi, tarikatçı yapılara ne şartla olursa olsun verilmesini kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu alan da yapılması gerekenler şunlardır:

1-Alanın tamamının çağdaş bir kent vizyonuyla, detaylı planlanması ve kentsel tasarım ve peyzaj projesinin hazırlanması gerekmektedir.

2-Garden A.Ş ile Tatil Park arasındaki yolun muhakkak her iki tarafa doğru veya yol boyunca otopark düzenlemesi yapılmalıdır. Bu alandaki işletmelerde yapılan organizasyonlarda o bölgedeki trafik ve otopark rezaleti herkes tarafından bilinmektedir.

3-Bu alanın kira sözleşmesinin aynen Garden A.Ş deki gibi 25-30 yıllık ve sadece Yalova Belediyesi veya iştirakleri ile uzatılması gerekmektedir.

4-Rizom Tatil Köy’ünde sebebini anlayamadığımız bir şekilde kesilen yolun devamı hemen sağlanmalıdır.

5-Bu alan ile üniversite alanı ve Koru beldesi tarafına doğru muhakkak bir yaya bisiklet yolu organize edilmeli ve bu aks Çınarcık, Kocadere üzerinden Teşvikiye beldesi içine, şelalelere kadar muhakkak bağlanmalıdır.

CHP İl Başkanlığı olarak vurgulamaya çalıştığımız şey özet olarak şudur; Yalova halkının çıkarları ve Yalova kentinin geleceği için bu alan çok önemlidir. Bu yüzden bu alanla alakalı her türlü gelişmede bizim için çok önemli ve önceliklidir. Yalova halkının içi rahat olsun. Biz bu konunun takipçisi olacağız ve burada olabilecek en iyi şeyler olsun diye ısrarla uğraşacağız. CHP olarak tüm çabamız memleketimizin faydası, Yalova CHP olarak tüm çabamız Yalova’nın hak ettiği noktaya gelmesidir."

Editör: TE Bilişim