Vatandaşların adres değişikliklerini en geç 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirmeleri gerektiğini aksi takdirde kişilerin savunma haklarının ellerinden alındığını belirten Av. Dr. Ahmet Cemal Ruhi, tebligatın adres kayıt sistemiyle yapıldığına değindi ve Tebligat Kanunu ve yapılan değişikleri anlattı.

Av. Dr. Ruhi, “Avukat arkadaşlar avukatlık mesleğini ifa ederken onlara yapılacak tebligatlar bundan sonra mesai gün ve saatleri içerisinde yapılacak. Oturduğunuz yeri nüfus müdürlüğüne bildirdiğiniz adres kayıt sisteminden farklı ise bunu derhal düzeltin. Yerleşim yeri adresinizi muhakkak nüfus müdürlüğüne bildirin diyoruz, Aksi takdirde sizi iki tehlike bekler. Birincisi nüfus müdürlüğü, sizin şu anda oturduğunuz yer ile nüfus müdürlüğüne bildirdiğiniz adresin farklı olduğunu tespit ederse size 354 lira idari para cezası uygular.

ilbet /> İki, biz artık sizin son adresinizi bilmiyorsak tebligatları adres kayıt sistemine çıkartıyoruz. Savunma hakkından yoksun kalabilirsiniz. Tebligattan kaçış ve kurtuluş bulunmamaktadır. Tebligat Kanunu’nda 21. madde çok önemlidir. Tebliğ memuru gitti kapıyı çaldı, muhatap çıktı. ‘tebligatınız var’ dedi. ‘Tebligatı almıyorum’ dendi. Buna tebellüğden imtina ediyoruz. Almak istemediğini beyan etti. Bunu mazbataya yazıyoruz. Tebligat evrakını götürüp muhtara teslim ediyoruz. Sonra haber kâğıdını kapıya yapıştırıyoruz. Bu 3 aşama tamamlanınca tebligat yapılmış sayılıyor. Burada komşuya haber verme yok. Hangi durumda, muhatap veya muhatabın adına tebligatı kabul etmeye yetkili olan kişi tebligatı almak istemediğini açıkça beyan etti. Bunu yazmamız yeterli.”dedi. Eğitim seminerinin ardından Av. Dr. Ahmet Cemal Ruhi kendisine yöneltilen soruları cevapladı. 

 

 

Editör: TE Bilişim