Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kelimenin tam anlamıyla halkın duygularının sesi oldu. Salman Yalova'da kanayan yaraya dönüşen uyuşturucu kullanımının  ortadan kaldırılması için Yalova Valiliği, Güvenlik Güçleri ile tek yumruk olarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Yalova'da son aylarda çok fazla göze çarpmaya başlayan uyuşturucu kullanıcıları halk arasında ciddi bir tedirginlik yaşanmasına neden oluyor. Son olarak 6 yaşındaki Eylül Umutlu adlı kızın bir Bonzai bağımlısı tarafından kaçırılarak öldürülmesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Yalova'da köşe başlarında sıkça rastlar olduğumuz kendinden geçmiş uyuşturucu bağımlılarının çocuklarına zarar vermesinden endişe eden Yalova halkı bu konuda çözüm sağlayacak adımlar atılmasını istiyor. Tam da bu noktada bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kelimenin tam anlamıyla halkın duygularının sesi oldu. Yalova'nın kanayan yarası olan uyuşturucu kullanımının ortadan kaldırılmasının kaynağın kurutulmasından geçtiğinin altını çizen salman, "Uyuşturucu ve Bonzai denen bu illet çağın hastalığı. Uyuşturucu kullanımı neredeyse İlkokul seviyesine kadar düştü. Sokakta çok sayıda uyuşturucu bağımlısı ile karşılaşır olduk. Bu Yalova halkını da ciddi şekilde tedirgin etmeye başladı. Bu konuda Yalova emniyeti elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Zaten bu sorunu çözmek sadece emniyetin sorumluluğu da değil. Uyuşturucuyu bu ilden kazımak istiyorsak köküne inmemiz lazım ki bunu yapabilmek için de Yalova Valiliği ile, Yalova Belediyesi ile güvenlik güçleriyle tek yumruk olunması gereklidir. Yalova'da ki uyuşturucu sorununun kaynağı belli. Bunu herkes biliyor. Burası da Bağlarbaşı Mahallesindeki meşhur bölgedir. Bu bölgede radikal bir karar almadıktan sonra bu sorunun kökten çözülmesi mümkün değil. Emniyet burada operasyon yapıyor, satıcısını topluyor. Hakim karşısına çıkartıyor. Mahkemede tutukluyor. Ama onlardan boşalan yeri gelip başkaları dolduruyor. Bu gelenleri tespit edip tanımak da zaman alıyor. Aslında o mahallede yaşayan Roman vatandaşların çoğu da bu durumdan rahatsızlar. Onlarda çözüm bekliyorlar. Eninde sonunda o mahallenin kentsel dönüşümle ortadan kaldırılması lazımdır. Hatta 2017 yılı çıkmadan burada kentsel dönüşümün başlaması lazım. Burası Yalova'nın kanayan bir yarası haline geldi. Yakında yavrularımızı da bu illete kurban vermeye başlayacağız" dedi.
"İl dışından bile geliyorlar"
Roman Mahallesi olarak adlandırılan bölgeye il dışından bile gelip uyuşturucu alan kişiler olduğu duyumlarını aldığını belirten Salman, "Buraya il dışından lüks arabalarla gelip uyuşturucu madde alan çok sayıda insan olduğu da dile getiriliyor. Yalova'da durum zaten ortada. Her köşe başında uyuşturucu kullanıp kendinden geçmiş insanlar görmeye başladık. Bu sorunun ortadan kaldırılması için tek kurumun çabası yeterli değildir. Hepimizin birlik ve beraberlikle bu sorunu ortadan kaldırabileceğimizi herkesin anlaması lazım." dedi.
"Başka yavruları kurban vermeyelim"
Çınarcık ilçesinde bir Bonzai bağımlısı tarafından evinin önünden kaçırılarak öldürülen 6 yaşındaki Eylül Umutlu adlı kızın acısını yüreğinin derinliklerinde hissettiğini belirten Salman, "Artık başka yavrularımızı bu uyuşturucu kullanan bu tip insanlara kurban vermeyelim. Yavrularımızın güven içerisinde yaşaması için bu sorunu el birliği ile çözelim" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim