“Nüfusa göre üye sayısında üstlerdeyiz”

 

Tayhan, “Bugün 290 üye ile nüfusa göre üye sayısında Türkiye genelindeki 90 TEMAD Şubesi arasında üst sıralarda yer alıyoruz. Kamu yararının gözeten dernekler arasında olduğumuz için astsubaylar ya da astsubay yakınları derneğimize üye olabiliyor. Zaten Yalova’daki potansiyelimiz de 439 kişi” diye bilgi verdi.

Tayhan, Mayıs ayında sosyal paylaşım siteleri facebook ve twitter’da Pes hareketi adı altında bir tepkinin astsubaylar adına dile getirildiğini ifade ederek, “Nisan ayında komutan karargah kursu görenlere yeniden zam yapıldı. Ülke genelinde 986 bin astsubay, 37 bin subayımız varken, bu zamdan yalnızca kursu bitiren 120 subay faydalandı. Bu bir ayrıcalık, çünkü ancak bu kursu görenler bu tazminatı alır dediler. Bugün astsubaylarımız çocuklarını okutmakta zorlanıyor. Bizler subaylarla aynı işi yapan kişileriz, tabi ki işin doğası gereği birtakım farklılıklar olacak. Ama astsubaylar, emekli olduklarında, çalışırken aldıkları paranın ancak yüzde 45’ini maaş olarak alabiliyorlar. Alıştıkları standartların altına düşünce doğal olarak zorlanıyorlar. Bu durumun kısmen düzeltilmesine rağmen yine de birtakım sıkıntılar devam ediyor” dedi.

 

“Yaşadığımız kente sorumluluğumuz var”

 

Tayhan, Yalova’da yaşayan astsubaylar olarak yaşadıkları şehre karşı da bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Tabi ki Yalova’da yatırım yapılacak, ama Yalova’ya yakışır yatırımlar yapılmalı. Termik santral, Vopak, bunlar Yalova’ya yakışacak yatırımlar değiller. Cargill, bu bölgeye yakışan bir yatırım değil. Hyundai gibi otomobil firmaları gelsin, başımızın üstüne. Yalova emekli kenti değil deniliyor, gençlerin istihdama ihtiyaç duyduğundan söz ediliyor. Bunlar tabi ki doğru, ama doğru yatırımların yapılması lazım. Bugün bir Gökçe Barajı havzasının imara açılmak istenmesi, ilin tek içme suyu kaynağının o barajdan karşılandığı düşünülürse, o barajdan hepimiz su içiyoruz. Bu mudur peki akıllı yatırım? TEMAD olarak akıllı yatırımların yanındayız ama bu tür çevresel tehdit yaratacak kirletici faaliyetlerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üyelerimize karşı sorumluluğumuz olduğu kadar, yaşadığımız şehre karşı da sorumluluğumuz var” diye konuştu.

 

 

                                 

 

Editör: TE Bilişim