Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, TEMA Vakfı Yalova ve Karamürsel Şubesi yöneticilerini ilçede ağırladı. Başkan Oral, Altınova’da yapılan yatımları ilçeyi gezdirerek TEMA yöneticilerine bilgi verdi.

Hersek’in Osmanlı’nın devletleştiği bölge olduğunu hatırlatan Başkan Oral, “Buradaki binaların Osmanlı Mimarisi’ne uygun bir hale getirmek için restorasyon projemiz bulunuyor” dedi. Oral, restorasyonu tamamlanan 16. yüzyıla ait Hersekzade Ahmet Paşa Camisi'nin avlusunda bulunan tarihi hamamın da restore edileceği bildirdi.

TEMA yöneticilerine Hersek Gölü’nü gezdiren Başkan Oran, birinci derece doğal sit alanı olan Hersek Lagün Gölü'nün kuzeyinde bulunan Helenapolis Antik Kenti'nin kalıntılarının da araştırılacağına değinerek, “Göç yolundaki kuşların uğrak yeri olan Hersek Lagün Gölü'nün özel bitki türleri ve balıkların üreme alanı olmaları açısından çok önemli. Kuş Oteli adını verdiğimiz bölgeye yapacağımız projeyle doğa ile vatandaşlarımızı bütünleştireceğiz. Ayrıca gölün kuzeyinde Helenapolis Antik Kenti ve 16. yüzyıla ait Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi, doğusunda Atatürk'ün çay içtiği tarihi yapı bulunuyor. Bu bölgeleri de gün yüzüne çıkarıp tarihi değerlerimi insanlığın hizmetine açacağız” dedi.

TEMA yöneticilerine yeni belediye hizmet binasıyla ilgili bilgi de veren Başkan Oral, “Yeni belediye binamızı Yeşil Bina Sertifikasına uygun yapıyoruz ve binamız örnek bina olacak” dedi.  4 kat ve toplamda 3 bin 600 metrekare alandan oluşan binada tüm müdürlükler ile toplantı ve konferans salonlarının olacağını belirten Oral, “Binanın ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemlerinde enerji tasarrufu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Buranın ısıtma ve soğutmasında yeraltı sularının sıcaklığından yararlanarak enerji tasarrufunda bulunacağız ve bu sayede yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacağız. Ayrıca aydınlatmasında da güneş enerjisinden yararlanarak yine yüzde 70 enerji tasarruf sağlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim