2017 yılına Yılbaşı ve okulların kapanması sonrasında ki 15 günlük sömestr tatiline %100 doluluk oranı ile giren Termal ilçesi 2017 yılından umutlu. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ilçeye günübirlik gelen turist sayısında da ciddi bir artış yaşandığını söyledi.
Termal tatil denince ülkede ilk akla gelen noktalardan birisi olan Termal ilçesi 2017 yılından çok umutlu. Yılbaşında ve sömestr tatilinde %100 doluluk oranlarının yakalanması da yılın iyi geçeceğinin sinyallerini verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise, "Yıl nasıl başlarsa öyle devam eder" diyerek umutlu olduğunu belirtti. Atik, "Yılbaşında 10 binden fazla, 15 günlük yarıyıl tatilinde ise günübirlikçilerle birlikte yaklaşık 150 bin kişiyi misafir ettik. Yıla iyi başladık ve böyle gider diye umuyoruz. Bunların yarısına yakını yabancı turistti. Yabancı turistten kastımız sadece Ortadoğu turisti değil, kış ayalarında özellikle Rus turistler de ilçemize geliyorlar. En önemlisi gelir ve kültür düzeyi yüksek misafirlerin ilçemizde misafir olduğunu gördük. Termal, diyebilirim ki bu sezon son 20 yılın en yoğun 15 tatilini geçirdi. Nasıl başlarsanız öyle gider, iyi başladık bu yıla iyi bitiririz" dedi.

Termal ilçesinin yoğun talep görmesinde kolay ulaşılır konumunun etkili olduğuna dikkati çeken Atik, "İstanbul ve Bursa'nın çok yakınında olmamız insanların kolay ve yakın tatil yapabilmeleri dolayısıyla çok daha fazla talep görüyoruz. Termal çok güzel, yeşillik, doğası, havası ve özellikle kaplıca sıcak su tesisleriyle her kişiye her aileye göre konsepti olan bir yer. Günlük gelip giden sayımız da oldukça fazla." dedi.

Editör: TE Bilişim