Yalova Valiliği’nden aldığı destekle geçtiğimiz yıl  yolun iki yanına yürüyüş  yolları yapan belediye bu yıl başlattığı çiçeklendirme çalışmaları kapsamında belde sınırları içinde kalan Termal yoluna binlerce gül fidanı dikti. Kırmızı beyaz gül fidanlarıyla Türk Bayrakları oluşturuldu. Yürüyüş yolları yapılırken çınar ağaçları koruma altına alındı, kuruyanların yerlerine yeni çınar fidanları dikildi.

Belediye Başkanı Mehmet Şahin “Yolun her iki yanında başlattığımız düzenleme çalışmaları ile Atatürk’ün bize miras bıraktığı çınar ağaçlarını da korumuş oluyoruz. Diktiğimiz güllerle Termal yolu Türkiye’de benzeri olmayan eşsiz bir güzelliğe kavuşacak. Beldemiz zaten Türkiye’de gül üretimiyle bilinmekte ve anılmaktadır. Şimdi ismine yaraşır bir güzelliğe kavuşuyor. Termal Yolunun Samanlı Köyü  İle Yenimahalle Köyü arasında yer alan  bölümü artık gülleriyle de unutulmaz bir yol olacak. Bu görüntünün beldemizdeki çiçek üretimi ve pazarlamasına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in  Termal yolundaki çalışmalarını, Atatürk’ün anıt çınarlarına gösterdiği özeni taktirle karşılıyoruz. Bu çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim