Ramazan Bayramına az bir süre kala Yalova'nın Termal İlçesi'nde ki Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Kaplıca Tesislerinde rezervasyonlar %90 oranında tamamlandı.
Termal ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen kaplıca tesislerinde bayram hareketliliği başladı. Tatilini Termal'de geçirmek isteyenler daha şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladılar. Tesis yetkilileri ise şu anda rezervasyonların %90'a ulaştığını bayrama kadar %100 doluluk oranının yakalanacağına inandıklarını söylediler. 
Ortadoğu krizi etkili oldu
Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl Termal'i tercih eden tatilci profilinde ise bir değişiklik yaşanıyor. Termal ağırlıklı olarak Ortadoğu'dan gelen yabancı turistleri ağırlarken bu yıl yerli turistler Termal'de üstünlüğü ele geçirdi. Bunda Ortadoğu'da yaşanan kriz ve son günlerde patlak veren Katar krizinin de etkisinin büyük olduğu dile getirildi. Yerli turistlerin yavaş yavaş Termal'in sahip olduğu zenginlikleri keşfetmeye başladığını belirten tesis yetkilileri  bunun da sevindirici bir durum olduğunu belirttiler.
Pansiyon ve otellerde yoğunluk var
Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Kaplıca Tesisleri kadar, Gökçedere ve Üvezpınar mahallelerinde ki özel işletmelerde de yoğunluk yaşanıyor. Otel ve Moteller ile pansiyonlarda da daha şimdiden kapasitenin büyük bölümü doldu. İşletmeciler Ramazan bayramının yoğun geçeceğinin sinyallerini haftalar önceden almaya başladıklarını belirterek, bu durumun işletmelerin yüzünü güldüreceğini dile getirdiler.

 

Editör: TE Bilişim