Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Termal ilçesini ziyaret etti. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Termal Kaymakamı Murat Büyükköse tarafından karşılanan Yılmaz, "Termal'in kalkınması Yalova'nın kalkınmasına ivme kazandırır" dedi.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ili tanımaya yönelik olarak ilçe ziyaretleri yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Termal'i ziyaret eden Vali Yılmaz'ın ilk durağı Termal Belediyesi oldu. Buraya gelişinde Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve Ak parti Termal İlçe Başkanı Sinan Acar tarafından çiçeklerle karşılanan Yılmaz ilçeden övgüyle söz etti. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik tarafından Vali Yılmaz'a ilçede yapılan çalışmalar, ilçenin tarihi ve doğal yapısı ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Vali Tuğba Yılmaz'a gezisinde Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel,  İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı,, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Gençlik ve Spor Müdürü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü de eşlik etti.
Termal Belediyesinin ardından Termal Kaymakamlığına geçen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, kaymakamlık toplantı salonunda ilçede görev yapan müdürler ve muhtarlarla toplantı gerçekleştirdi. Burada konuşan Vali Yılmaz, "İlçelerde koordinasyonu çok önemsiyorum. İl müdürleri ile ilçe yöneticileri sürekli diyalog ve iletişim halinde olacaklar. Bu sayede ilçedeki sorunların ve problemlerin daha hızlı ve kolay şekilde çözüme kavuştuğuna hep birlikte şahit olacağız. Amacımız halkımıza hizmet. Bunu hiç birimiz unutmayacak ve halkımıza yönelik hizmetleri en hızlı şekilde verme gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Termal Kaymakamı Murat Büyükköse ise Vali Yılmaz'a ilçe ile ilgili brifing verdi. İlçenin, nüfus yapısı,  tarım, eğitim, sağlık alanlarındaki durumu, Tarihi Banyolar, Şifalı Kaplıcalar, Atatürk Köşkü gibi turizm değerleri, Otel, Motel, Apart  Konaklama Tesisleri ve  kamu hizmetleri anlatan Büyükköse ilçede çözüm bekleyen konular hakkında da Vali Yılmaz'a bilgiler aktardı.

Termal’in, tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ve sahip olduğu turizm değerleri ile çok özel bir ilçe olduğunu ifade eden Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise, "Termal ilin turizmindeki lokomotif ilçedir. Termal'in kalkınması Yalova'nın kalkınmasına ivme kazandırır" diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim