Yalova İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, “Altınova Bölgesi’nde faaliyet gösteren tersanelerle ilgili olarak zamana yaymadan, ne yapılması gerekiyorsa mevzuatın gerektirdiği işlemler yapılacaktır” diye konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tersanelere ruhsatla ilgili olarak verilen 1 yıllık sürenin 30 Haziran tarihi itibari ile dolduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, “Altınova’da Tersaneler Bölgesi’nde faaliyet gösteren tersanelerle ilgili olarak zamana yaymadan, nereden başlanması gerekiyorsa, hepsi ile ilgili tek tek denetimleri yapılıp mevzuatın verdiği sürenin dolması ile birlikte gerekli işlemleri yapacağız. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tersanelere tanınan ruhsat sürecinin tamamlanması için verilen süre ise 30 Haziran tarihinde sona erdi. Bundan sonra daha etkili denetimler olacak, gerekli işlemler yapacağız” diye konuştu.
Konu ile ilgili İl Genel Meclis gündeminde söz alan CHP’li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan ise anlatılanların hepsinin çok güzel olduğunu ancak, önemli olanın bunların uygulanabilirliği olduğunu söyledi. Doğan, “Altınova Tersaneler Bölgesinde 30’a yakın tersane var. Bunların çok az bir kısmına ruhsat verilmiş durumda, diğerleri kaçak durumunda mı? “diye konuştu.
Editör: TE Bilişim