Yalova Dereağzı Mevkii’ndeki  Merkez  İlçe Su Ürünleri Kooperatifi’ne 10 yıllığına kiralanan  araziye Yalova’nın ekonomisine önemli katkı sağlayacak Balık Mezatı projesi için  yıllardır çaba sarf ettiklerini belirten Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, burasının özel bir okula kiralanmasına anlam veremediklerini söyledi.
Yanlıştan bir an önce dönülmesini beklediklerini belirten Tokalak,  “Bu iş daha bitmedi, 15 yıldır biz Yalova için ekonomik katma değer sağlayacak bu proje için uğraşıyoruz. Bu işi burada bırakmayacağız” diye konuştu.
“Yalova’daki tüm siyasetçilere, seçilmişlere sesleniyorum” diyen Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, “Seçimden sonra Yalova Belediyesi’nin bu alanı özel bir okula  kiraladığını duyduk. Biz Kooperatif olarak Yalova’ya önemli katma değer sağlayacak ve 1500 kişinin istihdam edilmesi beklenilen Balık Mezatı Projesini  Yalova Belediyesi ile ortaklaşa olarak gerçekleştirecektik. Ancak, bu anlaşma feshedildi ve mezat yapılacak bu alanın özel bir okula kiralandığını öğrendik. Böyle bir şeye nasıl izin veriliyor, ne yapılmak isteniyor, birisi bunu bize anlatmalı. Biz bu iş için on beş yıldır daha doğrusu Yalova için mücadele ediyoruz. Balıkçı barınağı ve balık  mezatı  olarak hazırlanan projede bunların yanı sıra, balık restoranları gibi sosyal tesislerin de yer alması planlanıyordu. Burası tamamlandığında hem Yalova’nın  ekonomisine hem de sosyal yaşamına önemli katkı sunacak bir proje olacaktı. Balıkçı barınağı ile birlikte bu alanın arkasında kalan kısımda ise balık mezatı yer alacaktı. Yalova’nın ilk balık mezatının  aynı zamanda çevre ilçelere de hizmet vermesi planlanıyordu. Yalova ekonomisine büyük girdi sağlayacak bu projenin bu hale gelmesinde kimler sorumlu ise bunun açıklamasını en kısa zamanda yapmaları gerekiyor. Kimse topu birbirinin üzerine atmasın.Biz bugüne kadar bu projenin gerçekleşmesi için çok mücadele ettik. Bundan sonra da hiç bir şeyin bitmediğini düşünüyorum. Projenin gerçekleşmesi için bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimseye tavırlı değiliz, herkes hata yapabilir, hatadan dönülebilir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim