Mahalle muhtarı Emel Esenkale ile görüşen, Paşakent mahallesinde oturan vatandaşlarımızın dertlerini dinleyen MHP İl yöneticileri; başta taş ocakları, orman yağması, güvenlik olmak üzere Paşakent mahallesi sakinlerinin pek çok konuda çözümlenmesi gerekli pek çok meselesinin bulunduğunu belirttiler.

Topçular “Paşakent mahallesi mahrumiyet bölgesi olamaz…”

MHP İl Başkanı Hasan Topçular, “Paşakent mahallesi Yalova’mızın mahrumiyet bölgesi durumuna düşürülmüş… Paşakent yağmalanıyor, ilgisizlikten, bakımsızlıktan dolayı her taraf çürüyüp dökülüyor.  Muhtarımız Sayın Emel Esenkale, kısıtlı imkânlarıyla sıkıntıları aşmaya çalışıyor… Sorunların çözülmesi için gerekli her yere başvuruları yapmış. Gördüğümüz kadarıyla, başvurular karşılık bulamamış, sonuç çözümsüzlük olmuş.” dedi. Paşakent’in temel sorunlarını dile getiren MHP İl Başkanı Hasan Topçular,  önemli konulara vurgulamalar yaparak ilgililerin acilen el atması gereken konuları, yapılması öncelik arz eden işleri şöyle sıraladı:

Asfalt yolda çökmeler var bir an önce önlem alınmalıdır.  

Paşakent’i Yalova-Bursa yoluna bağlayan asfalt üzerinde çatlak ve çöküntülerin arttığını kaydeden Topçular acilen tedbir alınması gerektiğini belirtti.  

Topçular “Yalova merkeze 11 kilometre uzaklıktaki mahallenin girişi çıkışı denetimsiz… Mobese kameralarla güvenliği sağlamaya yönelik adımların hemen atılmasını, polisin olmadığı bu yerleşim yerimizde görev yapan jandarmamızın daha etkili biçimde güvenliği sağlaması gerekiyor. Geçişi yasak olan kamyonlar cirit atıyorlar… İlgililer işlem yapmak için bildirilen plakaları yeterli görmeyerek fotoğraf, görüntü istiyorlarmış?.Merkezden uzak olan Paşakent mahallesinde Mobesa kameralarının bir an önce kurulması gerekmektedir.” Dedi.

Topçular “Paşakentin sosyal tesislere ihtiyacı var”

 Topçular “Mahalle muhtarımızın, bayan ağırlıklı 33 kişi ile sertifika alarak Mahalle Afet Gönüllülerini kurmasını, bununla yetinmeyip Eylül ayında erkek ağırlıklı bir grup daha oluşturma çalışması içerisinde olmalarını takdirle karşılıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Paşakent’in, çocuklarımızın, gençlerimizin oyun alanlarına, spor sahalarına, sosyal tesislere acilen ihtiyaçları var… Şehir merkezine 11 km uzaklıkta bir yerleşim yeri Paşakent.  Sosyal tesisler kurmak için ayrılan yedi dönümlük araziye bina yapılamıyor… Çocuklarımız, gençlerimiz ortada bırakılmış, perişan durumdalar. Taşlık alanda, yaralanma, sakatlanma pahasına, oyun oynamaya çalışan çocuklarımızın durumu içimizi burkuyor… Oyun parkları kurulması için gereken hemen yapılmalı…” dedi.

Paşakente Orman Fakültesi açılmalı…

Koskoca iki iş merkezi var… Birinin çatısı uçmuş durumda… Toplam 145 işyerinin bulunduğu bu binalar ayyaşların, sorumsuzların mekânı durumundayken Muhtarımızın  s çabalarıyla temizlenmiş ve tam dört kamyon çöp, atık madde çıkmış… Bu binalardaki işyerlerinin arasındaki duvarlar alçıpenden yapılmıştır… İşyerlerini birleştirerek binayı daha kullanılışlı hale getirmek ve daha da önemlisi bu binalarımızda Yalova Üniversitesine bağlı bir Orman Fakültesi açmak için ilgililer, yetkililer daha ne bekliyorlar? Millî servetlerimizi korumak, verimli biçimde kullanmak hepimizin görevidir.

Topçular “Paşakent  Ormanı korumaya alınmalı…”

Paşakent ormanının kendine yetebilen özelliğiyle, dünyanın seçilmiş 6 pilot ormanından biri olduğunu belirten Topçular, taş ocaklarıyla, maden ocaklarının ormanlarımızı yok ettiğini kaydetti. Birilerinin bu yok edişi seyrettiğini belirten Topçular “Orman işletmesinin çabaları boşa çıkarılıyor” dedi.

Topçular “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Paşakent mahallesinde oturan vatandaşlarımızın yanındayız. Onların sözcüsü olmayı sürdüreceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız… Birilerini rahatsız etmeden vatandaşlarımızın rahat etmesi mümkün değil… Çalışkan muhtarımız sayın Emel Esenkale’ye çalışmalarından, mahallesinin gözü, kulağı, ağzı, dili olmasından ötürü teşekkür ediyoruz. Paşakent’imizin kaderine terk edilmesine izin vermeyeceğiz, Paşakentliyi yalnız bırakmayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim