Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Hasan Topçular, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi ile ilgili konuştu. Yaraların bir an önce sarılması gerektiğini söyleyen Topçular, "Yalova'nın ayakta duran tek sektörü süs bitkileri sektörü sahipsiz değildir" diye konuştu.

Sel felaketinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen yeterli bir açıklama  yapılmadığını söyleyen Topçular, "Geçen günlerde yaşadığımız sel felaketinden özellikle Altınova'daki üreticiler zarar görmüştür. Yalova'da bünyesinde binlerce kişi barındıran ve istihdam eden süs bitkileri üreticiliği bu kadar kaderine terk edilmemeli ve sırt dönülmemelidir. Sel felaketinden onca zaman geçmesine rağmen aklıselim bir açıklama yapılmamış gereken adımlar atılmamıştır. Yalova'nın Avrupa'ya açılan yüzü olan süs bitkileri bu ilin olmazsa olmazıdır. Sahip çıkılmalı desteklenmeli ve daha da büyütülmelidir. Yalova'da doğru düzgün iş kolu yok, olanı da küstürmeyin; yıkmayın" diye konuştu.

MHP olarak bu işin takipçisi olacaklarını belirten Topçular, "Selden zarar gören üreticilerin zararları tespit edilmiş ancak bu zararlar en kısa zamanda karşılanmalıdır. Süs bitkileri TAR-SİM kapsamına alınmalı ve tüm üreticiler rahat bir nefes almalıdır. Biz MHP olarak bu işin takipçisi olacağız. Yalova'mıza iğne ucu kadar dahi katkısı olan kim varsa biz onların yanındayız ve destekçisiyiz. Süs bitkileri üreticilerinin de katkısı göz önüne alındığında mutlak bu işin çözümünü sağlayacağız. Yeri geldiğinde süs bitkilerinde, 'şöyleyiz-böyleyiz' diye övünen açılıştan açılışa koşan devlet erkanı bu işi bir an evvel çözmeli ve üreticilerin sıkıntılarını gidermelidir. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri sahaya inerek küçüklü-büyüklü tüm üreticileri ziyaret etmeli ve üreticileri bilgilendirmelidir. Ayrıca dere ıslahları yapılmadığı sürece bu afetler sürekli olacaktır. Artık her yağışta dere taşacak diye tedirgin olan üreticiler bu konuda rahatlatılmalıdır. Yalova Valiliği başta olmak üzere tüm yetkililer derelerin ıslahı ve alt yapı sorunlarının bir an evvel çözmesi gerekmektedir. Vatandaşın en büyük beklentisi budur. Bundan sonra doğabilecek doğal afet zararlarına karşı sigorta kapsamına alınmalı ve gerekirse desteklemeler verilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim