Yalova Valiliği ilde gerçekleşecek miting ve gösteri yürüyüşlerine yönelik toplanma alanları ve yürüyüş güzergahlarını yeniden düzenleyen yönetmeliği açıkladı.
Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklama ile bundan böyle halka açık noktalarda gerçekleştirilecek olan mitinglerin 2 noktada yapılabileceğini duyurdu. Mitingler bundan böyle Cumhuriyet Alanı ve Batı Garajı Minibüs Durağı dışındaki noktalarda gerçekleştirilemeyecek. Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu nokta ve güzergahlar toplanma ve yürüyüş güzergahları olarak belirlendi; 
"2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. maddesi ve bu Kanun’un uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca,  İlimiz merkezinde 2016 yılı için ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, toplantı alanı, dağılma güzergâhları ile afiş ve pankart asılacak yerler, Valilik Makamının 29/01/2016 gün ve 860 sayılı onayı ile uygun görülmüş olup söz konusu yerlerle ilgili bilgiler aşağıya çıkarılmıştır. İlan olunan bu karar ve tedbirlere uymaya, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk gösteren veya riayet etmeyenler hakkında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ilgili maddeleri ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi uygulanacaktır. 
Yalova İli Belediye sınırları içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6’ ncı  maddesi ile Kanun’un uygulanmasına dair Yönetmelik’ in 3’ üncü maddesi gereğince tespit edilen toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, miting alanı dağılma yol ve güzergâhı, afiş ve pankart asılacak yerler ile alternatif miting alanı aşağıya çıkarılmıştır.
Cumhuriyet Meydanı Miting Alanı (Esas Miting Alanı) :
Toplanma Alanı: Cumhuriyet Meydanı 
Dağılma Yön ve Yerleri: Toplantı-Miting alanına çıkan Cumhuriyet Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Yalı Caddesi ve Rıhtım Caddesi.
Batı Minibüs Garajı Miting Alanı (Alternatif Miting Alanı) :
Toplanma Alanı: Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde bulunan Batı Minibüs Garajı.
Dağılma Yön ve Yerleri: Şehit Ömer Faydalı Caddesi ile toplantı-miting alanına çıkan diğer cadde ve sokaklar.
Gösteri yürüyüş güzergâhı :
Toplanma Alanı: Yaşar Kuş Caddesi ile Nehir Sokak kesişimi.
Yürüyüş Güzergâhı: Toplanma alanı (Yaşar Kuş Caddesi ile Nehir Sokak Kesişimi) ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arası. Dağılma Yön ve Yerleri: Toplantı-Miting alanına çıkan Şehit Ömer Faydalı Caddesi, Stadyum Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesi.
Afiş Asılacak Yerler
Yalova Belediyesi’ne ve özel şirketlere ait şehir merkezinde yer alan bilboardlar.
Pankart Asılacak Yerler 
Miting alanında düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen yerler ile Cumhuriyet Caddesi - İstanbul Caddesi - Sefabey Caddesi - Termal Yolu Orman İşletme Kavşağı - Gazipaşa Caddesi Girişi - Yalı Caddesi Araştırma Enstitüsü Önü"
Editör: TE Bilişim