Ömrünü toprağımızın korunmasına adamış dünyaca bilinen Toprak Dede Hayrettin Karaca'nın Yalova sahilinde bir heykeli  kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayarak tahrip edildi.
Gazipaşa Caddesi üzerinde sahil şeridine yapılan Hayrettin Karaca heykeli bir kez daha saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişiler, heykele çeşitli yerlerinden hasar verdiler. Konu çevrecilerden büyük tepki gördü. Hayatını toprağa ve bu ülkeye adamış bir şahsın heykeline yapılan saldırının kendilerini şahsına yapılmış kadar üzdüğünü dile getiren TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, "Bugün 672 bin gönüllüsü olan dünyanın sayılı, çevre savunucusu  sivil toplum kuruluşu TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca’nın heykeline bunu yapanları nefretle kınıyorum. Bu kendini bilmez doğa düşmanları size hayat veren  toprağı, suyu, havayı, doğal varlıkları koruyan bir vakfın kurucusu Toprak Dede’nin heykelinden ne istediniz. Toprak Dede’nin, TEMA Vakfı’nın size ters gelen tarafı nedir. Toprak, su, hava olmadan yaşayabileceğinizi sanıyorsunuz galiba. Yazıklar olsun size.” dedi.
Heykelin daha öncede iki defa tahribata uğradığını hatırlatan Tezcan, "Bu üçüncü oluyor. Konuyu Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi olarak Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman'a ilettim. Daha öncekilerde olduğu gibi şimdide derhal onarılması için talimat verdi. Vefalı Belediye Başkanı Vefa Salman’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim