Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liselerarası 6. Tiyatro Şenliği’nin ödül töreni Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. 4 gün boyunca süren ve 7 okulun katıldığı yarışmanın jüri üyeliğinde Yenilmez Tiyatrosu’ndan Mustafa Yılmaz ve Volkan Yosunlu da yer aldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziya Karatekin, tiyatro şenliğinde kazanan ya da kaybedenin olmadığını önemli olan eğitim olduğunu dile getirdi.

Yavuz, “Her öğrenciyi yılda iki kere tiyatro ile buluşturduk”

Tiyatro şenliğine verdiği desteklerinden dolayı Yalova Belediye Başkanlığı’na teşekkür plaketi verildi. Plaketi belediye adına Hikmet Yavuz aldı. Yavuz, “Tiyatro, toplumun izleyerek yerinde anlayarak ve geleceğe daha duyarlı, bilinçli ve şuurlu bir şekilde ufuk aramak, vizyon sahibi olabilmek adına çok önemli bir sanatsal faaliyettir. Yalova Belediyesi olarak ilimizde bulunan yaklaşık 15 bin ortaöğretim öğrencisinin her birini en az yılda iki kere tiyatro ile buluşturarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Ahmet Yenilmez Sanat Tiyatrosu ekibi ile anlaştık. Senaryolarını biz seçtik oyunları biz sahnelettik, hazırlattı ve şu tarihe kadar Yalova’da eğitim gören 15 bin öğrenciyi her birini en az iki tiyatro ile buluşturduk. Bununla da yetinmeyerek önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan çocukların ergonomisine uygun çocuk tiyatrosuna da bu projemizi geliştireceğiz. Aynı ekip ile beraber Yalova’da tiyatro kursu açtık. Bununla da yetinmeyerek yetişkinlerimiz için kış aylarında özellikle Türkiye’nin en önemli oyunlarının Yalova’ya getirerek Yalova’yı bir tiyatro kenti yapmaya doğru önemli adımlar attık. Liselerarası Tiyatro Şenliği projesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile kol kola çalıştık ve öğrencileri tiyatro ile buluşturmaya devam edeceğiz.”dedi.

Öğrenciler profesyonellere taş çıkardı

Tiyatro oyuncusu Mustafa Yılmaz, gençliğinde tiyatro eğitimi almış Milli Eğitim Müdürü’ne, gençliğinde tiyatro ve şiir ile ilgilenmiş Şube Müdürü’ne ve Belediye Başkan Yardımcısı’na sahip olduğu için öğrencilerin çok şanslı olduklarını dile getirdi. Yılmaz, “Elinize geçen şansları iyi değerlendirin. Birçok şehirde izlediğimiz profesyonel tiyatro ekiplerinden çok daha profesyonelce sahnedeydiniz. Tüm ekipler, bu işi profesyonelce yapan birçok meslektaşımızdan çok daha başarılı bir şekilde sahnedeydiniz. Bir izleyici olarak sizlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Tiyatro oyuncusu Volkan Yosunlu, oyuncu olmaya lisede karar verdiğini belirtti. Yosunlu, “Kendi yolumu lisede seçtim bunun için emek harcamaya lise 1 de başladım. Bizde liselerarası tiyatro şenliklerine katılarak deneyimlerimizi biriktirmeye başladık. Bizim tiyatro grubumuzdan 6 kişi konservatuar bitirdi. Sizlerden de en az 10 tane meslektaşımın olmasını diliyorum. Bundan sonrada bu çalışmaları sürdürürsünüz belki bir süre sonra beraber aynı sahnede yer alırız.”dedi.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleşti. En İyi Tanıtım ödülünü ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunu ile Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, En İyi Koreografi ödülünü ‘Deli Dumrul’ oyunu ile Esvet Sabri Aytaşman Kız Teknik Meslek Lisesi, En İyi Müzik Efekt Ödülü ‘Gelin Tanış Olalım’ oyunu ile Ticaret Meslek Lisesi, En İyi Işık ödülü ‘Yaşamlar-Vizontele’ oyunu ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, En İyi Dekor ödülü ‘Toros Canavarı’ oyunu ile Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi, En İyi Kostüm ödülünü ‘Kanlı Nigar’ oyunu ile Yalova Anadolu Lisesi, En İyi Reji Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi, En İyi Yardımcı Erkek 1 ödülünü Yalova Anadolu Lisesi, En İyi Yardımcı Erkek 2 ödülünü FSM Anadolu Lisesi, En İyi Yardımcı Kadın 1 ödülünü Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi, En İyi Yardımcı Kadın 2 ödülünü Yalova Endüstri Meslek Lisesi, En İyi Erkek ödülünü Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi, En İyi Kadın ödülünü Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi, Özendirme 1 ödülünü Şair Evlenmesi oyunu, Özendirme 2 ödülünü Kanlı Nigar oyunu, En İyi 3. Oyun Esvet Sabri Aytaşman Kız Teknik Meslek Lisesi, En İyi 2. Oyun Yalova Anadolu Lisesi, En İyi Oyun ödülünü de Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi almaya hak kazandı.

Editör: TE Bilişim