İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun göreve gelmesi dolayısıyla kendine getirilen onlarca çiçeğin satılması ve gelirinin ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ne bağışlanması talimatını verdi.
İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Demokrasi ve Millî Birlik Günü ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir davranışta bulundu. Tosun, müdürlük görevine atanması dolayısıyla şahsına gönderilen çiçeklerin satılması talimatını vererek, elde edilen geliri ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği´ ne bağışladı. Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Şehitlerimizin kanıyla sulanmış vatanımızı kimseyle bırakmaya niyetimiz yok. Bunu 15 Temmuz’da millet olarak gösterdik. Şehit ve gazi aileleri milletimizin gözbebeğidir. Her Türk vatandaşı emanetine sahip çıkmak için gerekeni yapmalıdır.  Bu anlamlı günde; nesiller yetiştiren, nesillere yön veren öğretmen camiası adına farkındalık yaratmak temel sorumluluğumuzdur." ifadelerini kullanan Müdürümüz; “Şehit ve gazi ailelerinin, huzur ve mutluluğunun kendileri için önemli olduğunu belirterek, vatan sevgisinin derin bir anlamı var; gerektiğinde gözünü kırpmadan ülkesi için canını verebilecek nesiller yetiştirmeliyiz, 15 Temmuz´da milletin inancının, duruşunun neler yapabileceğini gördük. Bu vesileyle; Demokrasi ve Millî Birlik Günü´nün Yıldönümünde, demokrasimiz vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık, esenlik ve hayırlı uzun ömürler diliyorum" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği başkanı Mustafa Ürkmez ise bu anlamlı davranışından dolayı Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim