Ağırlıklı olarak Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan Türkiye’de ki en büyük kuş türü olduğu bilinen Toy Kuşlarının sayısı hızla azalıyor. Bunun en önemli sebebi ise bu kuşların koruma altına alınmaması ve avcılar tarafından bilinçsizce avlanmaları. Buradan hareketle bir yaşanan bu duruma dikkat çekmeyi hedefleyen Yalovalı aktivist Ali Fuat Gülşen Yalova’dan yola çıkarak Muş’a kadar pedal basacak. 1.50 kilometrelik etap için hazırlıklarını tamamlayan Yalovalı Aktivist Ali Fuat Gülşen yola çıkmadan önce verdiği bilgide, “ Doğu Anadolu bölgesi Muş yöresinde yaşayan Toy kuşlarının hızla yok oluşuna dikkat çekmek adına bu yola çıkıyorum. Doğada şu anda 150-200 adet Toy Kuşu bulunuyor. Avcılar halen bu kuş türünü hızla katletmeyi sürdürüyorlar. Bende Toy Kuşlarına dikkat çekmek adına Yalova’dan başlayarak Muş’a kadar 1.550 kilometre boyunca pedal basacağım. Tahminen 20 gün sürecek olan yolculuk boyunca geçtiğim her ilde ise Toy kuşlarının yok edilişi konusunda vatandaşlara bilgiler vereceğim. Bu süreçte kampanyama destek için birkaç ulusal medya kuruluşu ile irtibata geçtim ancak destek alamadım. Amacım sadece ülkemizin önemli değerlerinden birisi olan Toy kuşlarının yok olmasının önüne geçebilmek. Muş’a vardığımda ise Alparslan Üniversitesi, Muş Valiliği ve Muş Bisikletçiler Derneği tarafından düzenlenecek bir karşılama ile yolculuk son bulacak” dedi.
Daha öncede bir çok etkinlik gerçekleştirerek, sorunlara dikkat çekmeye çalıştığını belirten Gülşen, “Daha öncede Lösemili Çocuklar için 750 kilometre pedal basarak Yalova-Antalya etabını, Terör ve Darbe’ye dikkat çekmek üzere Trakya etabını, 1.715 kilometre yol kat ederek Yalova-Mersin etabını  Filamingolara dikkat çekmek için kat ettim” diye konuştu.
1.150 kilometrelik parkur boyunca geceleri doğada kuracağı çadırda konaklayacak olan Yalovalı Aktivist Ali Fuat Gülşen’i eşi Nuran Gülşen uğurladı. Yalovalı aktivistin yolculuğu başladı.

Editör: TE Bilişim