Yalova’da meydana gelen trafik kazalarının yüzde 30’u Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde meydana gelirken emniyet güçleri bu cadde üzerinde meydana gelen can ve mal kaybına neden olan trafik kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini belirti.

Yetkililerin yaptığı basın açıklamasında, “Aşırı ve uygun olmayan hız karayolunda meydana gelen trafik kazalarında meydana gelen kayıpların en önemli etkenidir. Hız ne kadar yüksek ise gereken duruş mesafesi de o kadar uzundur ve dolayısıyla çarpışma riski de o derece yüksektir.

Hız arttıkça, sürücünün trafik çevresini algılama düzeyi zayıflar. Araç kullanırken görme açısı hız ile ters Oslobet orantılıdır. Örneğin 35 km/s hızla görüş açısı 104 derece iken, hızı 130 km/s’e çıkardığınızda bu açı 30 dereceye düşer.

Artan hıza bağlı olarak sürücü yol ve çevresine yönelik görsel verileri, yani yaya, hayvan, araç veya olayları tam olarak algılayamaz ve meydana gelen bu “hız körlüğü” nedeniyle yaya ve araç hareketlerinin yoğun olduğu şehir içlerinde büyük bir risk yaratır.

Hızın artması sonucu yalnız diğer sürücüler ve yayalar değil kendisi ve yolcularda risk altındadır. Araştırmacılar, bırakın yüksek hızları 80 km/s hızla giden bir araçta yolculuk yapanların olası bir kazada ölme olasılığının, 30 km/s hızdaki araçtakilere oranla 20 kat daha fazla olduğunu göstermektedir.

Trafikte yayalar korunmasız yol kullanıcısı şeklinde tanımlanırlar. Yayalar trafiğin her zaman yüksek risk altındaki unsurlarıdır. Araştırmalar 32 km/s hızla çarpılan yayaların yüzde 5’inin yaşamlarını yitirdiğini, hızın 64 km/s’e çıkarıldığında, her yüz yayadan 85’inin öldüğünü göstermektedir.”diye belirtiliyor.

Yalova’daki trafik kazalarının yüzde 30’u Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nde gerçekleşiyor

İlimizde meydana gelen bir veya birkaç kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 30’un Şehit Ömer Faydalı Bulvarı üzerinde meydana geldiği gerçeğinden hareketle her gün bu cadde üzerinde günün değişik saatlerinde kameralı radar ekibi ile hız kontrolünün yapıldığını bir kez daha kamuoyuna duyurarak sürücülerin hız kurallarına uymalarını istiyoruz.

Bin 363 sürücüye 267 Bin 652 TL para cezası

Tüm bu ikazlarımıza rağmen 2012 yılı dört aylık süre içerisinde bin 363 sürücüye 267 Bin 652 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bilinmesini isteriz ki, yapmış olduğumuz bu uygulamalarda amaç Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde meydana gelen can ve mal kaybına neden olan trafik kazaları en aza indirmektir.

 

 

 

Editör: TE Bilişim