Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova Servis İşletmecileri Odası tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Servisçiler Odası Başkanı Arif Oktay Tunç ve oda üyesi servisçilerin katıldığı kahvaltıda söz alan oda başkanı Tunç, korsana servisçiliğe karşı mücadelenin önemine değinerek, “Bundan sonraki dönemde bizim esnafımızın da  kafasını ellerine alıp düşünmesi lazım. Korsanla mücadele etmemiz gerekiyor. Biz ekmeğimize sahip çıkmazsak herkes burada at koşturur. Yalova Belediyesi’nin yaptığı trafik düzenlemesiyle ilgili bir takım isteğimiz vardı. Terminalden bir yer istedik. Bize karizma, hava katacak bir yer istedik. Belediye başkanımız buna olumlu bakıyor” dedi.

Tunç, 15 Mart’ta gibi Türkiye’de servisçinin nasıl olması gerektiğinin belirleneceği bir toplantı yapılacağını da söyledi. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşi bir cinayete kurban gitmesine de değinen Tunç, “Keşke olmasaydı. Bugün bizim izin belgesi diye bahsettiğimi belge var. İşte o belgeyle adliyeye niye gidiyorsunuz, ehliyet sorgulaması, sağlık kontrolü niye yaptırıyorsunuz anladınız mı? Sizin kalitenizin, ne kadar daha iyi şoför olduğunuzun farkına varınız mı arkadaşlar. Onun için farklıyız,onun için korsana hayır diyoruz. Sizi denetleyen kurumlar var, belgeleriniz var” ifadesini kullandı.

"Çevre Yolu Olmazsa Olmaz"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise kentteki trafik sıkıntısına değindi. Salman, şöyle konuştu:

Yalova Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili. Trafik, ulaşım konusunda ise en sıkıntılı ili. Tek başına belediye ile sıkıntının çözümünü bulamayız. Hep birlikte olmalıyız. Geçen gün Kadıköy Belediye Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile toplantı yaptık Çevre Yolu için. Bu iş ancak başbakanın talimatıyla olur. Tarım Müdürü çıkarmış birinci derecede tarım arazisi olan yerler var. Tarım Bakanlığı mümkün değil bunu hoş görmez. Bakana dahi yetkisi çözemez. 300 dönümlük araziyi kamulaştırmak lazım. 1-2 sene öncesine ait kamulaştırma rakamları 118 milyon lira. Şimdi daha fazladır. Kadıköy Belediyesi’nin 20 yıllık bütçesi. Bunu ancak karayolu çözer. Çevre Yolu lazım mı yüzde yüz lazım. O Çevre Yolu yapılmadan Yalova’nın trafik sorununu çözemeyiz.”

Editör: TE Bilişim