Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası bu yılda yoğun bir etkinlik programıyla kutlanacak. 
Turizm Haftası Yalova'da törenler ve etkinliklerle kutlanacak. Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tertiplenen etkinliklerin programı da netleşti. Bu kapsamda Turizm Haftası 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 10:15'de Atatürk İlkokulu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar sürecek kortej yürüyüşü ile start alacak. Meydanda Atatürk anıtına çiçek sunularak günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar gerçekleştirilecek. Törende YAFEM, TUFAG ve Kuzey Kafkas Dernekleri halk oyunları gösterilerini sergilerken, Mehteran Takımı ve Gri Sanat Tiyatrosu da gösteriler gerçekleştirecekler. 
22 Nisan tarihine kadar sürecek olan Turizm Haftası kapsamında yer alacak olan diğer etkinliklerin programı ise şöyle; 16 Nisan Cumartesi
İlimiz Termal ilçesinde turizm etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, mehter takımı gösterisi, folklor gösterileri ve kokteyl.
Yer:Termal İlçesi (Black Bird ve Retaj Otel Önü)
Saat:13.00
17 Nisan Pazar
Yalova Üniversitesi Turizm Bölümü  öğrencileri ile doğa severlerine yönelik  Sugören / Höyüktepe’ye yapılacak  doğa yürüyüşü (trekking) ve yamaç paraşütü gösterisi.
Hareket Noktası: Cumhuriyet Meydanı.
Saat: 12.00
18 Nisan Pazartesi
Plastik Sanatlar Derneğinin Karma Resim Sergisi Açılışı.
Yer: Uğur Mumcu Sanat Galerisi
Saat: 14.00
Yalova Musiki Derneği tarafından hazırlanan Türk Sanat Müziği Konseri.
Yer: Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu.
Saat: 20.30
19 Nisan Salı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla Yalova Kaytazdere Belediyesi Yelken Kulübü’nce saat 14.00’de Gazipaşa Caddesi Akasya Parkı önünde yapılacak yelken gösterisi.
Yer: Gazipaşa Cd. Akasya Parkı 
Saat:14.00
20 Nisan Çarşamba
DENTUR Avrasya tarafından sektör temsilcilerine ve Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik Körfez Köprüsü güzergahı tekne gezisi.
-Yer:Yalova Kartal İskelesi
Saat:13.00-15.00
21 Nisan Perşembe
Yalova Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce düzenlenen program öncesi kokteyl (defile,
müzik dinletisi, halk oyunları ve turizm alanında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni).
Yer:RDKM Raif Dinçkök Kültür Merkezi
Saat:13.00
22 Nisan Cuma
YFA Yalova Fotoğrafçıları Atölyesi Derneği’nin Kaşgarlı Mahmut Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Yalova Nene Hatun  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  ile birlikte yapacağı  “Yurdumun çalışan yüzleri” konulu fotoğraf  sergisi.
Yer:Yalova Kent Müzesi
Saat:14.00
Editör: TE Bilişim