Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali bir ilde turizmin canlandırılmasının Halk ve STK'lar turizmi sahiplenmesinde geçtiğini söyledi. Tali ilin tanıtımı için fuarlara da daha fazla katılım sağlayacaklarını belirtti.
Yalova tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak adına her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Bu kapsamda fuarlara katılarak stantlar açılıyor. Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ise Turizm'de marka şehir olmanın yolunun öncelikle Yalova'da yaşayanların ilin turizmini benimsemesinden geçtiğini söyledi. Tali, "Yalova'da yaşayanların bile kentin marka değeri olan yerlerden haberi yok. Kapılı Çınarın yerini bilmeyen insanımız var. Delmece Yaylası, Kent Ormanı'nı hiç görmemiş insanlar var. Kivi'nin üretiminin Yalova'da yapıldığını bilmeyenleri var halen. İlimizin güzelliklerini öncelikle kendi insanımıza iyi tanıtmamız lazım. Bir ilde turizmin gelişmesi için o ilin turistik değerlerini halkın da benimsemesi lazımdır.  Halk ve STK'lar turizmi sahiplenirse, başarı kaçınılmaz olur" dedi.
Yalova'nın tanıtımında fuarların büyük bir önemi olduğuna da vurgu yapan Tali, "Yalova'nın tarihi ve doğal zenginliklerini pazarlamak zorundayız. Bunun yolu da daha fazla fuara katılmaktan geçiyor. Biz 2016 yılında fuarlar anlamında başarılı bir dönem geçirdik. Şimdi önümüzdeki süreçte düzenlenecek olan fuarlara katılmak için hazırlıklara daha şimdiden başladık. Tüm fuarlara katılarak Yalova'yı en iyi şekilde tanıtmak için gereken tüm adımları atacağız" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim