Türk edebiyatı ve sinemasının önemli isimlerinden yazar, yönetmen ve senarist Vedat Türkali (Abdülkadir Pirhasan) idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği şikayetleri ile yattığı Yalova Devlet Hastanesi'nde sabah saat 06:00 sularında organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Türk edebiyatına çok  önemli eserler veren  Türkali, sanatçı Zeynep Cassalini'nin de dedesiydi. Ünlü sanatçının ölüm haberini alan sevenleri de hastaneye akın etti. Türkali'nin ölümü ile Türk edebiyatı ve solunun önemli bir Çınarcını kaybettiğini dile getiren yakınları üzüntülerini ifade ettiler. Türkali'nin yakınlarından Cemal Turan, "Vedat Türkali ile dün görüştük. Bu onunla son görüşmemizdi. Öleceğini hiç tahmin etmemiştik. Sabah bizde ölüm haberini medyadan aldık ve buraya geldik. Ardından buraya geldik. Cenazesi İstanbul'a götürülecek ve orada defnedilecek. Kendisi Türkiye'nin bir çınarıdır o çınar devrildi. Sınıf mücadelelerinde ondan öğrendiğim çok şey oldu. Hayat yolumuza ışıl tutan birisidir" dedi. Kazım Karakaş ise, "Vedat Türkali'nin Mayıs ayında 97'nci doğum gününe İstanbul'da birlikte kutladık. Orada bize Nazım Hikmet'in kendisine bir gömlek hediye ettiğini söyledi. Yıllardan beri o gömleği sakladığını söylemişti. Kendisi Nazım Hikmet'e hayran önemli bir Türk edebiyatçısıydı. Dün burada ziyaret ettik. Sohbet ettik halini hatırını sorduk. Ölümünden dolayı çok üzgünüz" diye konuştu.
Ayhan Açıkgöz'de açıklamasında, "Türk solu önemli bir çınarını kaybetti. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi için verdiği mücadele burada noktalandı. Kendisini saygıyla anıyoruz. Tüm halkların başı sağolsun" sözlerine yer verdi.
Vedat Türkali'nin kızı Deniz Türkali'nin yurt dışından gelen akrabalarını beklediği ve bu nedenle de cenaze işlemlerini yarın yapabileceği bilgisi edinildi.

Editör: TE Bilişim