Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle yaptığı açıklamada, “Son günlerde meydana gelen terör olayları sonucunda kaybettiğimiz evlatlarımızın acıları Millet olarak bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır” dedi.
“Vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olduklarımızı özellikle vurgulamak isterim” diyen Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, “Milli birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan ay yıldızlı al bayrağımızı evlerine ve iş yerlerine asmak suretiyle güvenlik güçlerimize desteklerini göstermeye davet ediyorum” dedi.
Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın bu tür açıklamaları temenniden öteye gitmemektedir. Konunun gerçek sahibi; demokrasimizin ayrılmaz parçası olan siyasi partilerimizdir. Bu nedenle; tüm siyasi parti genel başkanlarımız, artan terör olayları karşısında siyaset üstü bir anlayışla, birlik beraberlik içerisinde çözüm getirmek için bir uzlaşma zemini üzerinde mutabakata varmalıdırlar. Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize verilebilecek en büyük maddi ve manevi destek, bu mutabakat zemininden çıkacak kararlar olacaktır. Çünkü güvenlik güçlerinin görev esnasında özellikle Milletimizin ve milletimizin temsilcisi olarak parlamentoya gönderdiği milletvekillerimizin desteklerinin arkalarında olduğunu görmeleri, onlar için en büyük bir güvencedir. Çatışma ortamında namludan çıkan her kurşunun hedefini bulduğu an öncelikle yürekleri yanan analar ve babalardır. Bu ülkenin, geçmişte birlikte inşa ettiğimiz bir vatan parçası olarak ilelebet payidar olarak kalması hepimizin en büyük arzusu ve emelidir. Bunu gerçekleştirmek için bir an önce huzurlu bir ortama dönülmesi, tüm siyasi partilerimizin öncelikli hedefi olmalıdır. Yalova’daki siyasi parti başkanlarımızın ve diğer seçilmişlerimizin de konuyla ilgili olarak fikir alışverişinde bulunması ve ortak tavırlarını genel merkezlerine bildirmek suretiyle bu sürece katkı vermeleri büyük önem taşımaktadır. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geride bıraktıkları ailelerine Yüce Mevla’dan sabırlar ihsan etmesini ve hayırlı ömürler vermesini temenni ediyorum. Yaralanan görevlilerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ayrıca bu vesileyle; tüm hemşehrilerimizi milli birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olan ay yıldızlı al bayrağımızı evlerine ve iş yerlerine asmak suretiyle güvenlik güçlerimize desteklerini göstermeye davet ediyorum” dedi.
  
Editör: TE Bilişim